Prethodni članak
Sljedeći članak

Mihovljan: 'Proračun je temeljen na realnim osnovama, razvojan i uravnotežen'

Jednoglasno usvojen proračun Općine Mihovljan za 2024. godinu, u iznosu 5,1 milijun eura


Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Mihovljan jednoglasno je usvojen proračun Općine za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu. Planom proračuna, ukupni prihodi i primici planirani su u iznosu od 5.150.000,00 eura.

Planirani rashodi u skladu su sa stvarnim potrebama svih segmenata koje Općina ima obvezu financijski pratiti. Veliki udio u ovom proračunu i dalje nose projekti povezani s održavanjem, izgradnjom i rekonstrukcijom komunalne infrastrukture, programi poticanja i subvencije za poduzetnike, poljoprivrednike. Od većih investicija projekata i dalje se nastavljaju aktivnosti po pitanju održavanja postojećih, nerazvrstanih cesta na području općine, rekonstrukcija nerazvrstane ceste M Mihovljan-Kovačići-Večkovići, izgradnja nogostupa i oborinske odvodnje uz županijsku cestu, izgradnja vatrogasnog doma Mihovljan, multifunkcionalni kulturni i prezentacijski centar u Mihovljanu, izgradnja parka hrvatskih branitelja u Mihovljanu, izgradnja betonskih okvira na Mjesnom groblju Mihovljan, Mrtvačnica – prilaz stepenice.

Proračun održava i nastavak provedbe demografskih mjera s povećanjem naknada za novorođenu djecu, izdvajanje sredstava za učeničke i studenske stipendije, sufinanciranje učeničkih domova, prijevoz učenika u srednju školu. U proračun za 2024. godinu prvi put je uvedena i mjera za mlade obitelji s područja Općine – pomoć mladima pri kupnji ili izgradnji prve nekretnine. - Proračun je temeljen na realnim osnovama, razvojan i uravnotežen, usmjeren na nužne investicije, projekte i kapitalna ulaganja. Osim što osigurava nastavak započetih projekata, potiče gradnju i održavanje komunalne infrastrukture, potiče razvoj predškolskog odgoja i školstva, osigurava rad udrugama te jamči daljnji kontinuitet i napredak u ekonomskom, društvenom i socijalnom pogledu na području Općine – kaže načelnik Zlatko Bartolić. 

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook