Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon uspješnog starta u Zagrebu, mladi Bistričanec otvara vrhunsku slastičarnu u Zagorju!


Pred nešto više od pola godine pisali smo u mladom Bistričancu, 22 – godišnjem Filipu Matoku, koji je krajem prošle godine ostvario svoj san, otvorivši slastičarnicu u Zagrebu.

U slastičarnici 'Gibanica' u Branimirovoj ulici mladi je Zagorec iznenadio Zagrepčane i brojne turiste svojom jedinstveno osmišljenom ponudom, ugodnom oku, a još više nepcu. Ponudio je domaće kolače po tradicionalnim receptima, poput mađarice, medene pite, oraščića, zlevanke, orehnjače i makovnjače, a na istom podlošku serviranu i modernu verziju istoga kolača, kojega Filip priprema s drugačijim tehnikama slastičarstva, sa svojim vlastitim pečatom. - Htio sam ljudima ponuditi nešto domaće, nešto što rade njihove bake i mame i nešto što će ih vratiti u djetinjstvo. Sanjao sam svoj mali lokal, mjesto gdje bakini i mamini recepti ne odlaze u povijest – rekao je tada Filip, a najavio je i kako mu je velika želja otvoriti sličan lokal u Zagorju.

Upravo to uskoro će i ostvariti, jer 'Gibanica' stiže i u Oroslavje. - Posao u Zagrebu je krenuo i više od mojih očekivanja, gosti su ga jako lijepo prihvatili i zadovoljni smo. A odluka za Zagorje došla je s time da nam fali lokal i slastičarna da gosti mogu naše proizvode konzumirati i u samom objektu, da mogu doći s prijateljima i obitelji na kolač, kavu, koktel ili cijeđeni sok – rekao nam je Filip, dodavši kako se za Oroslavje odlučio zbog dobre lokacije.

Otkrio nam je i kako će ponuda u zagorskoj 'Gibanici' biti skroz drugačija od one u Zagrebu. – Tu ćemo imati samo moderne slastice, koje će biti monoporcije te par torti na šnite. Radit ćemo koktele, kuhati dobru kavu i cijediti fine sokove i aromatizirane limunde. U ponudi će biti i brownie sa sladoledom za naše najmanje goste, a uredit ćemo i Gibanica garden taresu na kojoj ćemo moći uživati čak i u nekim tematskim večerima i druženjima, s naglaskom na slasticama, dobrim i kvalitetnim namirnicama i ponudi pića – kaže Filip, dodavši kako je Gibanica obiteljski biznis, što mu pomaže da balansira i zagrebačku i zagorsku priču svog slatkog kutka.

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook