Prethodni članak
Sljedeći članak

Još malo do završetka gradnje nove zgrade Područne škole Laz


Župan Željko Kolar proteklog je petka obišao radove izgradnje zamjenske zgrade Područne škole Laz, sedam mjeseci nakon što je ugovor o gradnji zamjenske zgrade potpisao s Krešimirom Šoštarkom iz tvrtke izvođača radova Završni radovi Krešo. Naime, stara školska zgrada Područne škole Laz stradala je u zagrebačkom potresu, dodatno ju je oštetio petrinjski potres te je odlučeno da se sruši i na njenom mjestu izgradi zamjenska zgrada.

Vrijednost radova je 9,2 milijuna kuna ili 1,22 milijuna eura, što se sa troškovima rušenja i izrade projektne dokumentacije penje na 9,8 milijuna kuna ili 1,3 milijuna eura. Nova zgrada je već pod krovom, očekuje se da će se radovi izgradnje završiti u travnju te će učenice i učenici u novu školsku godinu krenuti u novoj, prostranoj, energetski učinkovitoj, modernoj i lijepoj školi.

U obilasku radova su zajedno sa županom Kolarom, među ostalima, bili i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, ravnatelj Osnovne škole Marija Bistrica Dominik Karajić te viša stručna suradnica za investicije u Krapinsko-zagorskoj županiji Irena Šafranko. Kroz radove ih je vodio nadzorni inženjer iz tvrtke Jam-ing Ivan Požgaj.

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook