Prethodni članak
Sljedeći članak

Advent u Mariji Bistrici nastavljen Dječjim vikendom: Sv. Nikola danas dijeli poklone

Današnji program počinje u 10 sati paljenjem druge adventske svijeće na trgu. Svijeću će upaliti djevojčice skupine ''Šarene loptice'', koje će i nastupiti u prigodnom programu, a uz njih i polaznici Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica


Već u petak je nastavljena velika manifestacija ''Advent u Mariji Bistrici'', u organizaciji Turističke zajednice Općine Marija Bistrica. Tradicionalno, drugi vikend ''Adventa u Mariji Bistrici'' je Dječji vikend, vezan uz Svetog Nikolu i njegov blagdan 6. prosinca. No, sam program počeo je već u petak u Dvorani Božjeg milosrđa Tribinom i popratnom izložbom uz 50. obljetnicu proglašenja Svetišta MBB-e nacionalnim. Organizatori su, prema epidemiološkim mjerama bili Svetište MBB-e i Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici, a uz glazbeni program na tribini su gostovali prof. dr. sc. Veronika sestra Nela Gašpar i prof. dr. sc. Miroslav Akmadža.  Jučerašnji program počeo je u 14.30 sati u Hotelu ''Kaj'' radionicom pečenja božićnih kolačića. U Domu kulture održana je premijera predstave ''Vende tam''. Mlađa grupa izvela je predstavu ''Tiha noć'' u režiji Nevene Vukes, voditeljice ovog teatra. Jedan od vrhunaca i ovogodišnjeg ''Adventa u Mariji Bistrici'' svakako je klizalište – Bistrička ledena bajka. Otvorenje je održano uz nastup Klizačkog kluba ''Zagrebačke pahuljice''. Klizat će se moći sve do 9. siječnja 2022. godine, u radnom vremenu ponedjeljkom od 15 do 20 sati, od utorka do četvrtka od 11 do 20 sati, petkom i subotom od 11 do 22 sata, te nedjeljom od 10 do 20 sati. Na Badnjak i na Blagdan Sv. obitelji i Sv. Stjepana u nedjelju 26. prosinca klizalište će raditi od 10 do 14 sati, na Staru godinu od 10 do 15 sati, a jedino neće raditi na Božić i na Novu godinu. Cijena karte za 30 minuta klizanja s najmom klizaljki iznosi 15 kuna, a sa vlastitim klizaljkama 10 kn. Subotnji program završio je koncertom Kvarteta ''Gubec'' na trgu.

 Sveti Nikola dijeli poklone

 Današnji program počinje u 10 sati paljenjem druge adventske svijeće na trgu. Svijeću će upaliti djevojčice skupine ''Šarene loptice'', koje će i nastupiti u prigodnom programu, a uz njih i polaznici Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. Skupine ''Šareni svijet'' u 12 sati izvodi predstavu ''Pripremite pisma sva dolazi nam Nikola''. Sveti Nikola će i ove godine stići na trg i podijeliti poklone uz pomoć Općine Marija Bistrica. Ni ove godine neće izostati ni popularni vlakić, koji će voziti od 13 sati. U 17 sati na trgu je na rasporedu koncert Kim Verson, a današnji program završava koncertom ''Mali, srednji, veliki'' dječjih sekcija KUD-a ''Lovro Ježek'' i gostiju, koji u Domu kulture počinje u 18 sati.

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook