Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Advent u Mariji Bistrici nastavljen Dječjim vikendom

Sveti Nikola podijelio je poklone


Već u petak je nastavljena velika manifestacija ''Advent u Mariji Bistrici'', u organizaciji Turističke zajednice Općine Marija Bistrica. Tradicionalno, drugi vikend ''Adventa u Mariji Bistrici'' je Dječji vikend, vezan uz Svetog Nikolu i njegov blagdan 6. prosinca.

No, sam program počeo je već u petak u Dvorani Božjeg milosrđa Tribinom i popratnom izložbom uz 50. obljetnicu proglašenja Svetišta MBB-e nacionalnim. Organizatori su, prema epidemiološkim mjerama bili Svetište MBB-e i Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici, a uz glazbeni program na tribini su gostovali prof. dr. sc. Veronika sestra Nela Gašpar i prof. dr. sc. Miroslav Akmadža. Subotnji program počeo je u 14.30 sati u Hotelu ''Kaj'' radionicom pečenja božićnih kolačića. U Domu kulture održana je premijera predstave ''Vende tam''. Mlađa grupa izvela je predstavu ''Tiha noć'' u režiji Nevene Vukes, voditeljice ovog teatra. Jedan od vrhunaca i ovogodišnjeg ''Adventa u Mariji Bistrici'' svakako je klizalište – Bistrička ledena bajka. Otvorenje je održano uz nastup Klizačkog kluba ''Zagrebačke pahuljice''. Klizat će se moći sve do 9. siječnja 2022. godine, u radnom vremenu ponedjeljkom od 15 do 20 sati, od utorka do četvrtka od 11 do 20 sati, petkom i subotom od 11 do 22 sata, te nedjeljom od 10 do 20 sati. Na Badnjak i na Blagdan Sv. obitelji i Sv. Stjepana u nedjelju 26. prosinca klizalište će raditi od 10 do 14 sati, na Staru godinu od 10 do 15 sati, a jedino neće raditi na Božić i na Novu godinu. Cijena karte za 30 minuta klizanja s najmom klizaljki iznosi 15 kuna, a sa vlastitim klizaljkama 10 kn. Nažalost klizanje ovisi o vremenskim uvjetima. Subotnji program završio je koncertom Kvarteta ''Gubec'' na trgu.

Nedjeljni program drugoga vikenda počeo je već tradicionalnim paljenjem adventske svijeće, na velikom vijencu na Trgu Pape Ivana Pavla II. Drugu svijeću upalile su djevojčice iz skupine ''Šarene loptice'', koju vodi Ana Kruhak. One su i nastupile u prigodnom programu, a uz njih i polaznici Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. U podne je skupina ''Šareni svijet'' izvela predstavu ''Pripremite pisma sva dolazi nam Nikola''. Nakon predstave Sveti Nikola se pojavio na trgu, te je i ove godine podijelio poklone, uz pomoć Općine Marija Bistrica. U nedjelju je Marijom Bistricom prometovao i popularni vlakić. Programa je bilo i u kasnim poslijepodnevnim satima. Na trgu je koncert održala Kim Verson, a nedjeljni program završio je koncertom ''Mali, srednji, veliki'' dječjih sekcija KUD-a ''Lovro Ježek'' i gostiju.

Treći vikend ''Adventa u Mariji Bistrici'' je vikend svjetla, a počinje već u petak uz Pjesničku večer, koju u suradnji s Općinskom knjižnicom i čitaonicom Marija Bistrica, organizira Udruga ''STAV''. Početak je u 19 sati u Domu kulture. Subota donosi koncert na središnjem bistričkom trgu od 19 sati, a nastupit će Čarobnjaci. Nedjeljni program počinje u 10 sati uz svečanost paljenja treće adventske svijeće i nastup Klape ''Bisrica''. U podne na trgu će nastupiti The Sway band, a od 17 sati na rasporedu je i koncert duhovne glazbe. Nastupit će ''Amorose''. Treći vikend završava predstavom Teatra ''Vende tam'' – ''Tko sja, a tko mrači'', koja će se održati u Domu kulture s početkom u 18 sati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook