Prethodni članak
Sljedeći članak

Tamburaška noć u Maču


U organizaciji KUD – a Ljudevit Gaj Mače i suorganizaciji Fire Twins d.o.o., od petka 8. srpnja do nedjelje 10. srpnja održat će se Tamburaška noć Mače 2022. U petak Mažoretkinje Alina proslavit će 15. rođendan programom ‘Zaplešimo zajedno’ ispred Doma kulture s početkom u 18. 30 sati, a u 20 sati kreće defile mažoretkinja i limene glazbe do šatora pored igrališta, kada je u 20.15 otvorenje manifestacije. U šatoru publiku će od 21 sat zabavljati Fiškali, a od 22.30 Begini.

Subota donosi šahovski turnir u Domu kulture od 16 sati, u suorganizaciji Šahovskog kluba ‘Gaj’ Mače, a u 17 sati je na redu glazbeno – kulinarsko pripetavanje ‘doMača kuhača0 u parku. Suorganizator je Ženska vokalna grupa „Kajda“, a uz neizostavnu pjesmu kotlić pripremaju: ŽVG Kajda, ŽVS Dora, ŽVS Fiola, ŽVS Kušlec, Klapa Kmeti, TZ Gaj Zaprešić. Stručnu ocjenu dat će Mario Srečić, Mario Krog i Dalibor Kašaj. U 19.30 je svečani mimohod KUD-ova, a u 20 sati proglašenje pobjednika. ‘A sad se bu tancale’ – susret KUD – ova u šatoru je u 20.15 sati, a nastupaju KUD Novi Golubovec, FS „Kolo“ Zagreb, TO KUD-a „Matija Gubec“ Gornja Stubica i KUD „Ljudevit Gaj“ Mače. Zabava slijedi od 21.30 uz AZ LIVE BEND I DJ JOSHKO.

Nedjelja donosi biciklijadu i igraonicu DND – a Mače u 17 sati, odnosno predavanje, registraciju vozila i vožnju na relaciji Mače - Sutinske Toplice u suorganizaciji DND – a Mače, Općine Mače i PU Zlatar Bistrica, a u 18. 30 pod šatorom počinje „Zlatna tamburica“ - natjecateljska smotra tamburaških sastava, gdje nastupaju Barajt band, Tamburaši bez pravila, Tamburaši za 5, TS Antique, TS Brajde i TS Sedef. O pobjedniku će odlučivati žiri u sastavu Ana Čehulić, Danijel Rožanković, Nikola Šrajbek. Hohštapleri će zabavljati publiku od 20 sati, a u 22 je izvlačenje tombole. 

Još članaka iz "Mače"

Facebook