Prethodni članak
Sljedeći članak

Predviđena nova turistička zona te proširenja groblja u Maču, Velikom Komoru i Peršavesi

Prve izmjene i dopune prostornog plana uređenja općine Mače


Na sjednici Općinskog vijeća donesena je odluka o I. Izmjeni i dopuni Prostornog plana uređenja općine Mače. Najveća promjena dogodila se na području turističke zone. Kroz izmjenu Prostornog plana predviđena je nova sportsko - rekreacijska turistička zona gdje bi se mogli graditi bazeni, smještajni kapaciteti, hoteli, kampovi, igrališta, ugostiteljski objekti i drugi turistički sadržaji, a smještena bi bila u polju prema Maču, južno od postojećih Sutinskih toplica. Time su postavljeni prvi temelji budućim zainteresiranim investitorima za izgradnju budućih toplica i turističkih sadržaja. Izmjene su napravljene i u zoni groblja. Planom nisu planirana nova groblja, već proširenje postojećih groblja u Maču, Komoru i Peršavesi kao i proširenje zone parkirališta. Unutar parcele groblja (postojeće i planirano) moguća je izgradnja, dogradnja i rekonstrukcija grobne kuće (mrtvačnice) kao i izgradnja kapelica. Dosadašnji Prostorni plan bio je prestari i temeljio se na popisu stanovništva iz 2001. godine. Isto tako, većina zahtjeva mještana je prihvaćena.

 

Još članaka iz "Mače"

Facebook

Na autocesti A1: -kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Prekinut je promet na DC228 u mjestu Donje Pokupje, zbog prometne nesreće. Na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program