Prethodni članak
Sljedeći članak

KRUNA TAMBURAŠKE NOĆI: Zlatna tamburica pripala Tamburašima Sedef


Trodnevna Tamburaška noć u Maču večeras je donijela i krunu manifestacije, natjecateljsku smotru 'Zlatna tamburica', u kojoj su snage odmjerili tamburaški sastavi TS Antique Kontra Band, TS Mjesečeve sjene, TS KUD – a Stari grad Lukavec, prošlogodišnji pobjedniciTamburaši za 5, Tamburaši Sedef, TS Kandidati i TR Podrumari. Njihove nastupe ocijenjivao je tročlani žiri u sastavu Ana Šehulić, Nikola Šrajbek i Danijel Rožanković.

Zlatna tamburica pripala je Tamburašima Sedef, drugo mjesto osvojili su TS KUD – a Lukavec, a treće Tamburaši za 5.


Ana Čehulić ispred žirija rekla je da je zadatak odabrati najbolje bio težak. – Od iduće godine uvest ćemo kriterij i da svaki sastav odsvira jednu instrumentalnu skladu, a stavit ćemo u kriterije i želimo čuti sve tamburaše bez bubnja i uveli smo nagradu za mlade nade – najavila je.

Na kraju trodnevne manifestacije, 40. Tamburaške noći, predsjednica KUD – a Ljudevit Gaj Mače Monika Sedak rekla je da je jako zadovoljna. - Završavamo Tamburašku noć okosnicom manifestacije, Zlatnom tamburicom koja je poprimila ove godine međužupanijsku razinu, jer smo okupili 8 tamburaških sastava s područja Krapinsko – zagorske, Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba – rekla je Sedak.

Načelnica Mladenka Mikulec Šimunec istaknula je da je Zlatna tamburica kruna cijelog događanja, nit vodilja i glavna ideja. - Neizmjerno mi je drago da su mlade generacije iz KUD – a te njihovi prijatelji prepoznali koliko je to važno i koliko je to prije bilo važno kada su to njihovi djedovi i bake započeli i jako mi je drago da su prepoznali tu vrijednost, jer se unatrag par godina podiže upravo taj dio Tamburaške noći, Zlatna tamburica. Drago mi je da se time ponose, ponosimo se i mi našim KUD – om i svim udrugama koje su dale doprinos našj manifestaciji. Želim da Zlatna tamburica svake godine sve više raste i da bude ono što je nekoć bila i još bolja te da tamburaškim sastavima bude čast da ovdje sudjeluju – rekla je načelnica, koja je zadovoljna cjelokupnom manifestacijom.

-Sve je proteklo u najboljem redu, posjećnost je i viša od očekivanog, imali smo puno događanja, sva su bila posjećena i drago nam je da nam se trud isplatio. Zahvaljujem svima koji su nas posjetili, sponzorima koji su nas poduprli, hvala Krapinsko – zagorskoj županiji i preporučamo se i za naredne godine – rekla je Mikulec Šimunec.


Župan Željko Kolar čestitao je svima koji su nastupili uz poruku: - Svi ste bili sjajni! Bit će kroz par godina prestiž uopće nastupati ovdje u Maču, a kamoli pobijediti – poručio je župan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Mače"

Facebook