Prethodni članak
Sljedeći članak

Na kulinarskom natjecanju "DoMača kuhača" pobijedila ŽVS Dora iz Zlatara


U Maču je drugu godinu zaredom uspješno održana kulinarska manifestacija "doMača kuhača" u sastavu Tamburaške noći Mače koju organizira Ženska vokalna grupa Kajda. Riječ je o vanjskoj inačici poznatog kulinarskog shova 3,2,1 kuhaj, s dodatnom notom glazbenih začina. Ove godine su se natjecale domaćice ŽVG Kajda, ŽVS Dora iz Zlatara, ŽVS Fiola iz Gornje Stubice, ŽVS Kušlec iz Konjščine i Kirjales iz Svetog Križa Začretja.


"Moram priznati da sudionici dolaze vrlo pripremljeni, sa tajnim sastojcima, frižiderima, posebnim posudama za serviranje i sa raznim začinima da bi osvojili nepotkupljivi žiri. Jako smo zadovoljni što smo u kratkom roku uspjeli podijeliti sve što smo marljivo kuhali" -istaknula je Ana Čehulić iz Kajda.


Sudionici su u kotlićima u mačanskom parku kuhali grah sa špekom i kobasicama uz puno dobre glazbe, smijeha i zabave, a svakako valja istaknuti i muževe ŽVG Kajda koji su spremali roštilj i buncek van natjecateljske konkurencije.

O kulinarskim vještanima spretnih pjevača i pjevačica prosuđivao je žiri u sastavu Mario Krog, Mario Srečić i Dalibor Kašaj s predsjednicom žirija načelnicom općine Mače Mladenkom Mikulec Šimunec.


"Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna. Izuzetno mi je drago što sam mogla probati sva jela. Nijanse su presudile, sve su vrsne pjevačice ali i vrsne kuharice. Čestitam pobjednicima i nadam se svake godine sve većem broju ekipa i posjetitelja." -veselo je dodala načelnica Mikulec Šimunec.


Za samo pola boda razlike pobjedu su odnijele ŽVS Dora iz Zlatara : "Ove godine smo se definitivno iznenadile, očekivale smo nagradu najsimpatičnije ekipe, ali mislimo da je žiri ove godine ispravio prošlogodišnju grešku kada nismo pobijedile. Tajni sastojak za pobjedu je bila ljubav i slušanja malo sugestija publike i puno sugestija stručnog žirija"- navela je Biserka Sviben.Drugo mjesto osvojile su Kajde iz Mača, treće mjesto Kirjales iz Začretja, a u konkurenciji za najsimpatičniju kulinarsku skupinu osvojile su Fiole iz Gornje Stubice, a kuhanje sa najkarakterom pripalo je prošlogodišnjim pobjednicama, sastavu Kušlec iz Konjščine.Još članaka iz "Mače"

Facebook