Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj na kraju jedanaesti

Iza nogometaša iz Mača je još jedna trećeligaška sezona


Nogometaši Gaja Mače završili su natjecanje u 3. NL-centar na jedanaestom mjestu. Pred sezonu cilj Uprave bio je sredina ljestvice i mirno očuvanje statusa, dok je s druge strane trener Glavica najavio borbu za prvih pet pozicija.

Nakon vrlo dobre jeseni, proljeće nažalost nije bilo toliko uspješno. Od ukupno 43 boda Gaj je 24 skupio na jesen, a 19 na proljeće u kojem je i imao utakmicu više, jer je utakmica 17. kola protiv Vrapča bila odgođena za nastavak. Ta je utakmica odigrana tjedan prije proljetnog nastavka prvenstva i u njoj je Gaj izgubio na svom travnjaku s 1:2. Od početka je bilo vidljivo da je odlazak Luke Radića bio veliki hendikep za ovu momčad. U prvom kolu Gaj je slavio protiv Vrbovca, a onda je poražen  gostima kod Lučkog. Početkom nastavka Gaj je dobivao kod kuće, a gubio u gostima. Tek u sedmom kolu nastavka Gaj je uspio do gostujućeg boda i to kod Ravnica koje su kasnije ispale iz lige. Jedinu gostujuću pobjedu Gaj je ostvario u 25. kolu minimalnom pobjedom u Samoboru protiv istoimenog domaćina. Cijelo proljeće Gaj je osvojio ukupno 4 boda u gostima, a cijelu sezonu 11 bodova. Kroz sezonu Gaj je imao omjer na gostovanju od 3 pobjeda 2 remija i 12 poraza uz gol razliku 22:36. Što se tiče domaćih utakmica sakupljen je 31 bod uz omjer od 10 pobjeda, 1 remi i 6 poraza i gol-razliku 30:25. Od šest domaćih poraza Gaj je čak pet pretrpio na proljeće. Posebno bole oni od Dinama OO i Save Strmec. Nakon gostujućeg slavlja protiv Samobora Gaj je u posljednjih devet utakmica izborio samo šest bodova i to u dvije domaće pobjede protiv Mladosti P i Kurilovca. Na kraju 42 boda uz omjer od 13 pobjeda, 3 remija i 18 poraza i gol-razliku 52:61. Gaj je imao sedmi napad i 16 obranu lige.

Ne odveć uspješno proljeće na neki je način spasilo finale kupa protiv Zagorca KR. Iako su Krapinčani bili bolja momčad, Gaj je ostavio odličan dojam, imao i svojih prilika, ali je na kraju ipak poražen.

Prvo ime sezone nedvojbeno je sjajni Tomislav Haramustek koji je postigao 15 golova. Bila je ovo njegova najbolja sezona od kada je u Gaju.

Gaj Mače ima privilegiju što ga svesrdno pomažu veliki nogometni zanesenjaci, Blaž i Mario Čehulić, vlasnici poznate tvrtke BAMT. Ponajviše zahvaljujući njima Mače ima privilegiju gledati 3. NL-centar, a tribine su uvijek pristojno pune. Dok je Blaža i Maria bit će i nogometa na visokom nivou u Maču i nadamo se da njihov entuzijazam neće splasnuti, iako su ponekad neopravdano kritizirani od strane svojih sumještana, što im sigurno nije drago.

Svakako vesele i sve bolji rezultati omladinskog pogona Gaja koji se nedavno spojio s omladinskim pogonom NK Inkop.

Sigurni smo da će Mario Čehulić i njegovi suradnici okupiti konkurentu momčad i za iduću sezonu.  Igrači cijene njegov korektan odnos, što se najbolje vidi u činjenici da velika većina njih sezonama ostaje u Gaju iako imaju kvalitetu za stepenicu više.

Rezultati Gaj u proljetnom dijelu sezone:

17. kolo: GAJ MAČE - Vrapče 1:2 (Pranjić)

18. kolo: GAJ MAČE - Vrbovec 3:2 (Haramustek, Šaban, Cvrtila)

19. kolo: Lučko  - GAJ MAČE 4:2 (Cvrtila, Haramustek)

20. kolo: GAJ MAČE - Segesta 2:0 (Gajski, Josipović)

21. kolo: Karlovac 1919 - GAJ MAČE 1:0

22. kolo: GAJ MAČE - Bistra 2:1 (Haramustek 2)

23. kolo: Ravnice - GAJ MAČE 1:1 (Josipović)

24. kolo: GAJ MAČE - Maksimir 2:3 (Šaban 2)

25. kolo: Samobor - GAJ MAČE 0:1 (Haramustek)

26. kolo: GAJ MAČE - Ponikve 2:3 (Mazalović, Gregurić)

27. kolo: GAJ MAČE - Dinamo OO 0:3

28. kolo: Trešnjevka - GAJ MAČE 2:1 (Brlečić)

29. kolo: GAJ MAČE - Mladost P 4:2 (Brlečić, Pranjić, Haramustek, Šaban)

30. kolo: HAŠK 1903 - GAJ MAČE 2:0

31. kolo: GAJ MAČE - Lukavec 1:0 (Haramustek)

32. kolo: Kurilovec - GAJ MAČE 2:1 (Gregurić)

33. kolo: GAJ MAČE - Sava Strmec 1:2 (Šaban)

34. kolo: Vrapče - GAJ MAČE 3:0

Tomislav Haramustek

Klupska lista strijelaca:

15 Tomislav Haramustek

 8 Martin Šaban

 7 Luka Radić

 6 Dino Cvrtila

 4 Tin Gregurić

 3 Mario Brlečić

 2 Dario Josipović, Tomislav Mazalović, Dino Postonjski, Marko Pranjić

 1 Luka Gajski, Dominik Kiš, Tomas Vukadin,

 2 autogola Perica Ivetić

Još članaka iz "Mače"

Facebook