Prethodni članak
Sljedeći članak

ODAJEMO POČAST SVIM PSIMA: Međunarodni je dan pasa


Međunarodni dan pasa obilježava se svake godine 26. kolovoza, kada se odaje počast svim psima. Neovisno o njihovom obliku, veličini, dobi ili pasmini. Istovremeno se na današnji dan potiče ljude da otvore vrata svojeg doma i udome psa koji u skloništu ili na ulici još uvijek čeka svoj dom.

Broj napuštenih pasa diljem svijeta je i dalje velik, unatoč svim mjerama koje se poduzimaju. Negdje su propisane obvezne kastracije, drugdje ih financiraju gradovi ili općine, na trećim se mjestima na razne načine promiče udomljavanje... Premda sve te mjere donose rezultate, kada se pogledaju podaci o broju napuštenih pasa, čini se kao da nema pomaka. No, svakako ga ima - sve više ljudi postaje svjesno problema napuštenih životinja, a mnogi koji odluče udomiti psa pružaju mu najbolji mogući život.

Psi su neopisivo skromna bića i njima osim toga baš ništa nije potrebno da budu sretni. Ipak, njihov je dan, pa možemo smisliti nešto posebno za njih. Recimo, dodatni keksić. Njima je to sasvim dovoljno da bi dan postao još posebniji.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook