Prethodni članak
Sljedeći članak

Tužan kraj potrage u kojoj su sudjelovale stotine ljudi: 'Otišao je umrijeti sam'


Stotine ljudi uključile su se dronovima i infracrvenim kamerama u potragu za nestalim psićem Titijem, koji se izgubio prije nekoliko dana kad je obavljao nuždu u vrtu kod kuće vlasnice u Remetama. Nažalost, vlasnica je objavila najtužniju vijest: psić je uginuo. Riječ je, inače, o 11-godišnjem psu koji je bio teško bolestan. Otkazivali su mu bubrezi i u plućima je imao puno vode, piše Zagreb.info.

Primao je dnevnu terapiju, na zadnju desnu nogu je šepao zbog slomljenih ligamenata. Potrebno ga je bilo pronaći što prije jer ovisi o terapiji i teško može preživjeti sam. Za njega je bila ponuđena nagrada od 3000 eura.

Vlasnica Irinea Habek iz Zagreba tužnu vijest je objavila na svom Facebook profilu.

“Otišao je umrijeti sam. Da ga nitko ne vidi. Da nitko nema patnju u odluci da mu pomogne. Našao je svoj spokoj i mir.

Sad je opet s nama. Ljubav moja. Mali pas lavljeg srca. Probijao se malim nožicama hrabro kroz šumu i našao svoje drvce ispod kojeg je zaspao zauvijek. Titač moj, život moj”, napisala je u objavi na Facebooku.

U objavi se posebno zahvalila gospodinu koji je proveo tri dana s njenom obitelji kako bi pomogao u potrazi, premda se nikad do tad nisu upoznali.

“Ne zbog nagrade, ne zbog ega ili slave. Zbog empatije i najvećeg dobrog srca koje sam ikad vidjela. Kad bismo mi klonuli duhom i bili bez energije, on je nastavljao potragu. Stajao nije. Satima i danima.

Taj čovjek nešto ima u sebi, neki Božji dar. U 10 dana našao je tri psa koje nitko naći mogao nije. Ni dronovi ni potražni psi niti itko. Pudlicu Tyru, bebu od nekoliko mjeseci od dva kg, maltezera starčeka od 11 godina, Bonija usred rijeke Save i sad Titija”, napisala je Irinea.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook