Prethodni članak
Sljedeći članak

Nera se vratila doma!


Kujica Nera, koja je proteklog vikenda nestala s područja Vukšinca u Donjoj Stubici, jučer se vratila doma. Javio nam je to njezin vlasnik Stjepan – Svemirko Čekolj, rekavši kako je Nera, ni više ni manje, nego bila na izletu u Zagrebu.

Podsjetimo, Nera je nestala u subotu, nakon što je sa svojim prijateljem, susjedom Čarlijem pobjegla u šetnju. Čarli se u subotu navečer vratio doma, no Nera nije. Vlasnici su je neumorno tražili u nedjelju i ponedjeljak, o čemu smo i mi pisali na našem portalu i u ime vlasnika tražili bilo kakvu informaciju o njihovoj zaigranoj mezimici. Nije joj bilo ni traga.

Sve do jučer ujutro, kada je vlasnik dobio poziv da se Nera nalazi u Zagrebu. – Pretražili smo sve, u nekoliko navrata vozili se po svim bregima, nazivali ju, tražili, nije je nigdje bilo. Stavili smo i obavijesti na Facebook, u medije, nitko je nigdje nije vidio, bilo nam je čudno. U utorak ujutro dobio sam poziv da se nalazi u Zagrebu – ispričao nam je Nerin vlasnik sav sretan.

Nera je u subotu popodne dolutala u Matence do jedne vikendice. Tamo se sprijateljila s Igorom i Endijem, koji stanuju u Zagrebu, a u Matencima dolaze vikendom. Razigrana Nera od njih se više nije odvajala, a kako je pao mrak, nisu je željeli ostaviti samu pa su je povezli sa sobom u Zagreb, s namjerom da je prvom prilikom odvedu veterinaru, ne bi li preko čipa doznali čija je. U ponedjeljak im to nije uspjelo, jer sustav za očitavanje kod veterinara nije funkcionirao, pa su do vlasnika došli tek u utorak.

Nera u Zagrebu s Endijem koji ju je pronašao

Vlasnici su bili presretni što im se Nera vraća, a i Nera ih je lijepo dočekala kad su došli po nju u Zagreb. – Ona se lijepo sprovela, bila je u šetnji Bundekom – našalio se vlasnik, dodavši kako je cijelo popodne djelovala nekako umorno, a onda se navečer nije odvajala od njih, tražeći stalno maženje i pažnju.

Neri se posebno razveselio i njezin prijatelj Čarli, koji ju je svo to vrijeme neutješan čekao. Kad su se ponovno sreli, Čarli od veselja nije znao kamo bi sa sobom.

Vlasnici od srca zahvaljuju svima koji su se dali u potragu za Nerom, a posebno Igoru i Endiju iz Zagreba koji su ju zbrinuli, lijepo ugostili i pobrinuli se da nađu njezinog vlasnika.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook