Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Policija zapela u snijegu, morali su gurati auto: 'Gdje je zimska oprema?'


Foto: Screenshoot Facebook Fiuman.hr

Riječki portal Fiuman.hr na svojoj Facebook stranici je objavio snimku dva policajca kako na cesti između Platka i Grobnika guraju automobil kroz gustu snježnu mećavu.


"Gdje je zimska oprema? Kakva je kazna za ovo?", pitao je netko u komentarima.

"Sigurno su imali zimsku opremu!", smatraju drugi.


Mnogi su ipak pokazali razumijevanje i dali podršku policajcima, govoreći da nije nimalo lako raditi u ovakvim uvjetima.


Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru i pojedinim cestama u Istri. U priobalju puše olujna bura, povremeno s orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima iz HAK-a savjetuju da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije, izvijestili su iz HAK-a u subotu ujutro.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i
Ovaj vikend na Sljemenu je korištenje žičare besplatno pa se mole građani da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru. Sljemenska cesta otvorena je za sva vozila sa zimskom opremom.


Zatvorene dionice
Na Platku su sve pristupne ceste trenutno zatvorene.

Za sve skupine vozila zatvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca, dok za ostala vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, obilazak je preko Knina-DC1 ili Kistanja-DC59); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; dionica Stare ceste kroz Gorski kotar (DC3) Gornje Jelenje-Kikovica; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most; županijske ceste Bruvno-Mazin i u mjestu Štirovača.
Samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala Novi Vinodolski-Senj (DC8); državna cesta DC27 Gračac-Donji Karin.

Trajektne linije u prekidu
U prekidu su trajektne linije: Sumartin-Makarska, Split-Rogač, Split-Supetar, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Split-Vis, Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska i Stinica-Mišnjak. Također i katamaranske linije: Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar, Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije: Milna-Rogač-Split, Split-Rogač-Milna i Mali Lošinj-Unije-Susak.
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook