Prethodni članak
Sljedeći članak

Po nečemu Zagreb je uz bok Beču, Pragu, Barceloni, Berlinu i Londonu

Hrvatska prijestolnica zaista dobiva novu dimenziju u vrijeme


CNN je uvrstio Advent u Zagrebu na listu najboljih božićnih sajmova u 2022. Uz dvije iznimke, na listi najboljih božićnih sajmova našlo se 15 europskih gradova poznatih po fantastičnom adventskom ugođaju, a među njima je i Zagreb, piše index.hr.

"Glavni grad Hrvatske prepun je blagdanskih aktivnosti, a Advent u Zagrebu nedvojbeno je najistaknutiji događaj", piše CNN, dodajući kako je jasno zašto je zagrebački Advent proglašen najboljim u Europi tri godine zaredom.

"Hrvatska prijestolnica zaista dobiva novu dimenziju u vrijeme adventa. Samo se sjetite živih jaslica, ledenih skulptura, nastupa na otvorenom, pop-up barova i božićnog tramvaja s Djedom Božićnjakom i njegovim vilenjacima", piše CNN.

Ugledni portal istaknuo je Fuliranje kao jednu od posebnosti: " Advent u Zagrebu ima i prostor posvećen 'fuliranju' gdje ćete naći oduševljene veseljake koji plešu na ulici dok jedu uličnu hranu i slušaju glazbu uživo."

Gradovi s najljepšim božićnim sajmovima

Uz zagrebački Advent, na CNN-ovoj listi su se našli i drugi europski gradovi. Prema ocjeni CNN-a, najljepši božićni sajmovi ove se godine nalaze u Beču, Baselu, Strasbourgu, Bruxellesu, Pragu, Barceloni, Firenci, Kopenhagenu, Talinu, Stockholmu, Helsinkiju, Budimpešti, Berlinu i Londonu.

Uz one u europskim gradovima, na listi su se našli i sajmovi u Torontu i New Yorku.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook