Prethodni članak
Sljedeći članak

ISTRAŽIVANJE: Sve više Hrvata pije rakiju


Sve više Hrvata pije rakiju, pokazalo je najnovije nacionalno istraživanje o konzumiranju jakih alkoholnih pića provedeno u listopadu ove godine, prenosi Danica.hr.

Prema tom istraživanju, u protekle dvije godine značajno je skočio broj ljubitelja rakije, čak za osam posto u odnosu na 2021. godinu, pokazuje istraživanje koje su proveli portal JaTrgovac i agencija Hendal.

Isto istraživanje na nacionalno reprezentativnom uzorku građana Hrvatske starijih od 16 godina, stratificirano po šest regija i četiri veličine naselja uz slučajan odabir kućanstva i ispitanika, pokazalo je kako čak 37 posto ljudi pije likere.
No, rakija je prava ‘kraljica’ tog istraživanja jer je u dvije godine postotak onih koji je piju skočio s 23 na 31 posto. Slijede gin s 11 posto (4 posto manje nego prije dvije godine), viski s 11 posto (1 posto manje) te votka sa 7 posto (3 posto manje).

I to je zapravo tih osam posto novih rakijaša koji su s gina, viskija i votke prešli na domaću žesticu.
Istraživanje portala JaTrgovac i agencije Hendal pokazalo je i kako jaka alkoholna pića oko 55 posto građana ispija doma, a 30 posto vani. Oko 15 posto kaže da pije podjednako i doma i vani.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook