Prethodni članak
Sljedeći članak

Gej nogometaš zaprosio svog dečka: Ohrabrili ste me da živim autentično


Australski nogometaš Josh Cavallo (24) prije tri godine na Instagramu je objavio da je gej i u tom trenutku postao jedini aktivni nogometaš koji se outao. Lijevi bek australskog Adelaide Uniteda na Instagramu je ispričao svoju priču, piše Index.

"Želim s vama podijeliti nešto osobno. Ja sam nogometaš i ja sam gej", rekao je u uvodu.

Dodao je kako je odrastao u strahu zbog svoje seksualne orijentacije skrivajući to od svih. Cavallo je tada istaknuo da samo želi igrati nogomet i biti jednako tretiran kao i svi ostali:

"Dok sam odrastao, uvijek sam osjećao potrebu sakriti se jer me bilo sram. Budući da sam gej nogometaš, morao sam naučiti skrivati osjećaje kako bih se uklopio u kalup profesionalnog nogometaša. Odrastanje kao gej osobe i igranje nogometa bili su samo dva svijeta koja se prije nisu ukrstila. Živio sam svoj život pretpostavljajući da je to tema o kojoj se nikad neće govoriti."

Sada, tri godine nakon svoje velike objave, Cavallo se zaručio sa svojim partnerom i igračem australskog nogometa Leightonom Morrellom, a par je zaruke objavio na Instagramu. Cavallo je partnera zaprosio na terenu svog kluba, a pratiteljima je poručio:

"Ovu godinu započinjem sa svojim zaručnikom. Hvala Adelaideu što mi je pomogao s ovim iznenađenjem. Vaša beskrajna podrška mi puno znači. Stvorili ste siguran prostor u nogometu, a to nisam mogao zamisliti ni u najluđim snovima. Ohrabrili ste me da svaki dan svog života živim autentično. Čini mi se ispravno što se ovo dogodilo na terenu, tamo gdje je sve počelo."

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook