Prethodni članak
Sljedeći članak

DALA IM KOŠARICU U ZADNJI ČAS Nina Kraljić neće doći na Krapinski festival jer traži da joj se plati nastup

Opravdava se da ima vrlo tešku privatnu situaciju pa ne može nastupati "pro bono"


Subotnja  večer 56. Festivala kajkavskih popevki u Krapini bit će bez Nine Kraljić. Pjevačica je prošle godine zadivila interpretacijom popevke „Pod drevom senja drvena hiža“ Marija Božića, Varaždinca sa splitskom adresom. Vrsna interpretkinja ,koju u novije vrijeme prate skandali (sjetimo se ovogodišnje DORE), rado je viđena na festivalskim pozornicama. Tako i na krapinskoj! Ove je godine trebala pjevati popevku Zorana Mišolongina „Trnoružica“, ali ne znamo tko je u srijedu poljubio „uspavanu ljepoticu“, pa se ona probudila i Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo poslala – košaricu . Dakle, otkazala je svoje sudjelovanje, obrazlažući:

Nema pjevanja bez love

-Žao mi je informirati vas da više neću moću biti sudionik Krapinskog festivala kao izvođač , što je  dogovor sa novim menadžmentom i realnom situacijom. Potpuno razumijem da je čast nastupati sa orkestrom pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda,  međutim doista više nisam u mogućnosti prihvaćati nastupe koji su pro bono. Naime, imam vrlo tešku privatnu situaciju te sam prisiljena na selidbu iz vlastitog stana zbog zgrade koja je i dalje oštećena potresom … da sada ne nabrajam i ne zamaram, jer mi više nije u cilju odrađivati takve nastupe ,bez obzira na veličinu samog nastupa. Na Visu, gdje sam trenutno,  otvorila mi se financijska prilika sa stranim izvođačima ,koji su trenutno tamo , i naprosto moram napraviti ono što je za mene najbolje i od sada prihvaćati nastupe koji su u skladu sa honorarom za pjevanje live u izvedbi sa orkestrom. Molim vas da mi ne zamjerite, jer već dvije godine odgađam ovu odluku upravo zbog ljepote dosadašnjih  suradnji. Nadam se da ćemo u nekim drugim projektima, koji su na obostrano zadovoljstvo, i dalje raditi zajedno, s obzirom na to da je etno ono što sada isključivo radim , s čime nastupam i od čega živim, što je samo po sebi veliki izazov.... Smatram da je kontraproduktivno nastupati u stresu i bez sklada sa svojim stajalištima i mogućnostima, što ne bi bilo dobro ni za pjesmu samu. Do zadnjeg trenutka  bila je borba oko toga unutar tima i mene, jer ja nisam jedina koja brinem o mojem pjevanju,  niti sam uvijek u ugodnoj poziciji.

         Korona kriza ostavila je u mnogim profesijama teške posljedice, posebice estradnim, i znano je kako su neki pjevači na rubu egzistencije. Stoga se Ninina razmišljanja i reakcije  mogu razumjeti. No, i  proljetos je znala kakva je situacija, pa i njezina osobna, i nije trebala prihvatiti sudjelovanje na festivalu i ponuđenu popevku, koju je snimila u studiju i nalazi se na nosaču zvuka.  K tome, u utorak je imala svoj krapinski koncert, vezan uz promociju pjesničke zbirke Marije Hlebec, i za taj je nastup primila korektan honorar Turističke zajednice Grada Krapine. Tada je mogla kazati organizatoru kako u subotu neće nastupiti.

Plaćen krapinski koncert

Saznajemo kako je i prošle godine postavljala uvjete, iščitavajući odgovor Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, u kojemu, među ostalim, piše:

-Poznato vam je kako na Festivalu kajkavskih popevki nema honorara vokalnim solistima. Unatoč tome, vi ste jedini izvođač koji je prošle godine primio naknadu za dolazak, jer ste nas to zamolili, objasnili situaciju, s obzirom na to da ste tada bili izvan države. Izašli smo vam ususret. Sada ste u  Tjednu kajkavske kulture imali plaćeni  nastup , na naš prijedlog Turističkoj zajednici Grada Krapine. Skladbu za ovogodišnju „ Krapinu“ snimili ste još u lipnju, a još najmanje  mjesec dana ranije  potvrdili ste svoj  nastup. Otvoreno ste mogli reći kako  ne želite surađivati, kako  kažete, "pro bono". Niste to rekli, već ste tražili  da vam se nadoknade putni troškovi u iznosu  500  kuna, na što smo ponovno pristali. Otkazivanje festivalskog nastupa u posljednjem trenutku smatramo  neprimjerenim i neprofesionalnim.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program