Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređuje se šetnica: 'Cilj nam je da Sutla postane dio naše turističke ponude'

Prostirat će se od 'Ulamovog kuta' do mosta na Gmajni


Ovih dana traju intenzivni radovi na uređenju korita rijeke Sutle i nasipa koja će biti u funkciji šetnice. Projekt je to koji je već prijavljen na Interreg program, a šetnica bi se povezala sa susjednom Slovenijom i sve šetnice sa slovenske strane, od Kunšperka do Bistrice ob Sotli.

– Tim bi se šetnicama sa slovenske i naše strane zatvorio cijeli krug u našoj sutlanskoj dolini. Moramo zahvaliti Hrvatskim vodama na odličnoj suradnji koji su krenuli s uređenjem korita rijeke Sutle i nasipa te šetnice koje će se tamo prostirati. Bez njihove suradnje taj projekt uopće ne bismo mogli ostvariti – rekao nam je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Uređenjem Zelene šetnice Općina Kumrovec želi ponuditi jedan dodatni sadržaj ne samo mještanima Općine Kumrovec, nego i svim posjetiteljima koji dolaze u Kumrovec. - Želimo naše goste i mještane privući iz centra mjesta na Sutlu. Sutla je prekrasna rijeka koja spaja, na njoj imamo krasnih kupališta poput „Ulamovog kuta“, koje već godinama uređujemo i proširujemo. Svim našim stanovnicima i turistima pokušavamo približiti Sutlu da bude dio naše turističke ponude – kaže kumrovečki načelnik.

Radovi na uređenju korita i nasipa će vjerojatno biti gotovi u sljedećih mjesec dana, a očekuje se da će kumrovečka zelena šetnica uz postavljanje klupa i koševa za smeće biti završena tijekom sljedeće godine.

 

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook