Prethodni članak
Sljedeći članak

"Uredit ćemo igralište u sklopu dječjeg vrtića, a također i dječji park iza benzinske pumpe"

Ove će godine kumrovečki mališani doći na svoje. Naime, u planu je uređenje dvaju dječjih igrališta u samom središtu Kumrovca


Projekt uređenja dječjeg igrališta u sklopu Dječjeg vrtića "Jaglac" ušao je u općinski proračun za ovu godinu i sredstva su osigurana uz prijavu na natječaj Ministarstva demografije.

Idejni projekt

– Kada zbrojimo sva sredstva iz različitih izvora, uložilo bi se oko 250.000 kuna i investiralo u to dječje igralište. To je jedan dugo željeni projekt, koji uslijed nedostatka sredstava nismo uspjeli realizirati tijekom prvotne obnove dječjeg vrtića, no sada je ponovno otvoren natječaj na koji će se Općina Kumrovec i Dječji vrtić "Jaglac" javiti te se nadamo da ćemo tu ostvariti dio potrebnih sredstava, kako bi uz općinska sredstva iznos bio dostatan za uređenje dječjeg igrališta. Idejni projekt je u izradi i nadamo se da će projekt biti spreman za realizaciju u ljetnom razdoblju, a najkasnije najesen – najavio je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Sigurnost djece

Općina Kumrovac namjerava urediti još jedan prostor na otvorenom namijenjen djeci. Riječ je o dječjem parku iza benzinske pumpe o kojem je zadnjih godina najviše brinulo Društvo "Naša djeca" Kumrovec. – Naše majke sa svojom djecom jako su vrijedne i u taj park ulažu jako puno truda, no nedostaje novih sprava i antistres podloga, pa bismo zato u narednim mjesecima u park investirali određeni iznos. Aplicirali smo na odgovarajuće natječaje i siguran sam da ćemo do početka ljeta urediti park, kako bi djeca imali bolje uvjete za igru i kvalitetne sprave koje im jamče sigurnost – rekao je Šplajt. Idejni bi projekt trebao uskoro biti gotov, a vrijednost investicije u početnoj fazi trebala bi iznositi oko 75.000 kuna. – Jednim dijelom bit će to proračunska sredstva, a dio sredstava osigurali bismo putem natječaja koje svake godine objavljuju ministarstva, HEP, INA... Na taj način, uz određene donacije mislimo dobiti sredstva dostatna za početno uređenje tog igrališta. U drugoj fazi nabavili bismo još sprava i radi sigurnosti djece igralište bi se ogradilo. To igralište koriste ne samo naša djeca iz Kumrovca, već i svi posjetitelji koji s djecom dođu k nama u Kumrovec – zaključio je kumrovečki načelnik.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook