Prethodni članak
Sljedeći članak

[TKO ĆE SKUHAT BOLJI] Najbolje gljivarske kotliće skuhale ekipe načelnice Ksenije Krivec Jurak te načelnika Darka Bana i Roberta Šplajta

Natjecanje u kuhanju gljivarskog kotlića ove je godine održano po drugi puta te je privuklo velik broj posjetitelja


Natjecanjem načelnika i gradonačelnika u kuhanju najboljeg gljivarskog kotlića počela je danas u Stubičkim Toplicama manifestacija 'Gljivarenje v Stubakima'.

Među čak jedanaest ekipa zagorskih načelnica i načelnika te gradonačelnica i gradonačelnika, najbolji kotlić skuhala je ekipa načelnika Bedekovčina Darka Bana te ekipa načelnice Zagorskih Sela Ksenije Krivec Jurak i načelnika Kumrovca Roberta Šplajta (koji su kuhali zajedno). Tako je odlučio ocjenjivački žiri kojega su činili Barica Zrinšćak, Suzana Zrinski i toplički župnik Ivica Šestak, a koji je prema bodovima odlučio da će ove godine prvo mjesto podijeliti dvije ekipe.

Drugo mjesto pripalo je ekipi načelnika Zlatar Bistrice Žarka Miholića, a treće ekipi domaćina, načelnika Stubičkih Toplica Josipa Beljaka i njegove zamjenice Anice Benger, koja je, kako je istaknuo Beljak, bila glavna kuharica.

Proglašeni su najbolji i u drugoj kategoriji, najbolje prezentacije kotlića i radne jedinice, pa je u toj kategoriji prvo mjesto pripalo ekipi gradonačelnice Zlatara Jasenke Auguštan Pentek, drugo ekipi načelnice Mača Mladenke Mikulec, a treće ekipi načelnika Velikog Trgovišća Roberta Grebličkog.

U natjecanju su, osim ekipa koje su osvojile priznanja, sudjelovale i ekipe gradova Donja Stubica, Zaboka i Oroslavja te općine Gornja Stubica, a radne jedinice ekipa obišao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Ovo je natjecanje u sklopu Gljivarenja v Stubakima ove godine održano po drugi puta, a da je pun pogodak potvrdili su i natjecatelji koji su bili zadovoljni organizacijom, druženjem, na kraju i plasmanom, baš kao i posjetitelji koji su imali prilike degustirati gljivarske kotliće sasvim besplatno.

Osim degustacije kotlića, posjetitelji su mogli učiti o gljivara uz stručnu determinaciju Mladena Strižaka, ali i uživati u moštu i kestenima. Bila je tu ponuda domaćih OPG – ova i razni sadržaji za najmlađe, a fešta još uvijek traje, do 18 sati okupljene će zabavljati TS Prava ekipa te Rajko Suhodolčan s Kvartetom Gubec.

Manifestacija se nastavlja idućeg vikenda, gljivarenjem u Pili u nedjelju 20. listopada.

 

 

 

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook