Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠPLAJT: 'Mi smo za to da nam se Tito vrati'


Donedavni gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, koji je ponovno kandidat za tu dužnost, izjavio je jučer kako će pokrenuti inicijativu da Kuću cvijeća, počivalište Josipa Broza Tita, pretvori u muzej srpske povijesti, a "Tita bi trebalo vratiti u Kumrovec, odakle je došao".

Tijelo Tita iz 'Kuće cvijeća' seli u Kumrovec!? Javio se i sponzor selidbe: 'Vjernik sam i mržnja mi je neprihvatljiva'

- Naravno da podržavamo tu ideju i jesmo za to da nam se Josip Broz Tito vrati u Kumrovec, jer je Kumrovec njegovo rodno mjesto. To bi mnogo značilo za kulturni turizam u našoj općini" - rekao je kumrovečki načelnik Robert Šplajt podsjetivši da Kumrovec godišnje posjećuje preko 160.000 turista, a ako bi se vratili Titovi posmrtni ostaci, mogli bi doći do broja od milijun turista godišnje.

- Mi sve to ne gledamo kroz neku ideologiju ili vraćanje nekih starih vremena i sustava, nego kroz komercijalizaciju cijele te priče - ističe Šplajt za Hinu, dodajući kako bi povratak Titovih ostataka potaknuo razvoj turizma i gospodarstva na području općine.

U tom slučaju, kaže Šplajt, razmišljaju i o mogućem Titovom memorijalnom centru, koji bi napravili pokraj vile Kumrovec.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook