Prethodni članak
Sljedeći članak

Tradicionalni Gastro BadlFest i ove godine okupio obrtnike-humanitarce iz cijele Hrvatske


U organizaciji Udruženja obrtnika Općine Krapinske Toplice i ove se godine održao Gastro BadlFest. Brojna udruženja obrtnika iz svih krajeva Hrvatske pripremali su jela svojeg zavičaja, a sav prikupljeni prihod i ove je godine doniran Društvu naša djeca Krapinske Toplice.Kulturno-turistička manifestacija BadlFest pokrenuta je povodom proslave izgradnje prvog uređenog kupališta u Krapinskim Toplicama, a objedinjuje šarolika gastronomska, zabavna i kulturna događanja. Ovaj tradicionalni festival ime je dobio po utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama, Jakovu Badlu.Načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković istaknula je kako su Krapinske Toplice ponovno postale kulturno-zabavni centar središnje Hrvatske.

-Ponovno se okupilo preko stotinjak sudionika i svi su posjetitelji mogli uživati u Središnjem perivoju u raznim gastro delicijama, kao i u izložbi ručnih radova. Naš cilj je spojiti duh prošlog vremena, tradiciju i modernu kulturu, a upravo to ovdje, u Krapinskom Toplicama, i postižemo - poručila je načelnica Jureković.Načelnica je pohvalila i obrtnike koji će sav prihod donirati Društvu naša djeca Krapinske Toplice.

-Obrtnici su još jednom pokazali i da su sjajni kuhari i da imaju ogromno srce te razumiju potrebe svoje zajednice - zaključila je Jureković i zahvalila svima na dolasku.

Gastro BadlFest obišao je i župan Krapinsko—zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo kako je BadlFest već tradicija kojoj se Krapinsko-zagorska županija rado priključuje.-Hvalevrijedna akcija u koju se naša Županija naravno uključila. Kao i uvijek, obrtnici su pokazali svoje veliko srce da razmišljaju i o zajednici u kojoj žive i kojoj pripadaju na čemu im zahvaljujem. Imamo sjajnu suradnju s Obrtničkom komorom i ono što je izuzetno bitno je da zajednički pratimo sve aktivnosti obrtništva te da zajednički ukazujemo na potencijalne nedostatke u sustavu koje bi njima omogućile još bolji rad - poručio je župan Kolar.

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook