Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Otvorenjem umjetničke izložbe Josipa Rubesa započeo 12. po redu BadlFest


Ovogodišnji 12. po redu BadlFest u Krapinskim Toplicama započeo je u četvrtak 20. srpnja i to otvaranjem umjetničke izložbe. Naime, BadlFest se već tradicionalno otvara izložbom, a ove godine ta čast pripala je umjetniku Josipu Rubesu i njegovoj izložbi „Vizualne i apstraktne kompozicije”.

Kako je istaknula načelnica Općine Krapinske Toplice, Gordana Jureković, velika joj je čast da se ovogodišnji 12. BadlFest otvara upravo izložbom sumještanina.


- On je poznat po prekrasnim pejzažnim slikama. Međutim, ovo je njegov nešto noviji opus, apstraktno slikarstvo, tako da mi je izuzetno drago da je odlučio postaviti izložbu upravo u Krapinskim Toplicama - rekla je načelnica Jureković te zahvalila svima koji su pomogli da se izložba organizira.

Na otvaranje izložbe stigla je i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije, Jasna Petek, koja je istaknula kako je BadlFest manifestacija koja je prepoznata kao manifestacija koja pruža pregršt različitih kulturnih, društvenih i zabavnih događanja.

- To je prije svega manifestacija koja pruža nove informacije i nova saznanja o Krapinskim Toplicama kao o destinaciji zdravstvenog turizma, rehabilitacije, liječenja, ali i mnogih drugih užitaka koje možemo osjetiti u Krapinskim Toplicama i uživati – rekla je zamjenica Petek istaknuvši kako joj je drago da je manifestacija otvorena izložbom mještanina doktora Rubesa.

Umirovljeni doktor Josip Rubes, nekadašnji voditelj Centra za dijabetes, u mirovini je pronašao vremena za slikati. Kako je istaknuo, nakon odlaska u mirovinu intenzivno radi i ima svoj atelje, a s posjećenošću izložbe jako je zadovoljan.

- To su apstraktne slike koje nastaju u mojoj mašti, a inspiracija mi može biti i neka arhitektura ili neka livada cvijeća, tako da na mojim slikama možete vidjeti te moje impresije koje ja doživljavam u Zagorju – rekao je Rubes te dodao da inspiraciju pronalazi u zagorskim brežuljcima, klijetima, vinogradima i prirodi.

Nakon otvaranja izložbe uslijedila je izložba ručnih radova Udruge za tradiciju te koncert Đanija Stipaničeva. Program se nastavlja u petak i traje do nedjelje, a ovogodišnji BadlFest prepun je događanja pa tako svi mogu pronaći nešto za sebe.

Ove godine događanja su podijeljena u nekoliko kategorija i to BadlKultura, BadlKids, BadlFun, BadlSport, BadlArt, BadlHealt i BadlTradicija, dok je GastroBadl svakako najzanimljiviji i najprivlačniji za sve posjetitelje BadlFesta. Gastro Badl humanitarnog je karaktera i sav prihod ide Društvu naša djeca Krapinske Toplice, a održati će se u subotu na Topličkom placu s početkom u 18 sati.

U petak na Trgu Aquae Vivae koncert će održati Dalmatino s početkom u 22 sata. Na istom mjestu u isto vrijeme, u subotu, nastupa Vesna Pisarović, a u nedjelju u 21 sat koncert će održati Let 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook