Prethodni članak
Sljedeći članak

''Željeli smo našoj publici ponuditi nešto drugačije''

U kraljevečkoj osnovnoj školi u nedjelju je održan vrlo zanimljiv glazbeni koncert u organizaciji Puhačkog orkestra „Lira“. Pedeset mladih i talentiranih glazbenika odvelo je kraljevečku publiku na uzbudljivo putovanje oko svijeta – od Tanzanije do Kraljevca na Sutli. Predsjednik PO Lira Dražen Horvatin:


Ljubitelji glazbe u Kraljevcu na Sutli došli su na svoje u nedjelju navečer kada je održan koncert PO Lira. Ovaj orkestar dobro je poznat široj zagorskoj publici, a ovoga puta predstavio se u novom ruhu sa vrlo širokim glazbenim repertoarom. Sudeći prema odazivu brojne publike i gromoglasnom pljesku, koncert je u potpunost opravdao očekivanja.

– Sama ideja za ovakvo glazbeno putovanje došla je od našeg dirigenta Igora Kralja koji je složio odličan repertoar dobro poznat svima a opet veoma atraktivan. Riječ je o nečem novom kako za nas tako i za našu publiku. Željeli smo našim sumještanima, a i svim posjetiteljima ponuditi nešto drugačije. O koncertu se razmišljalo već neko vrijeme i sada kada je korona iza nas odlučili smo se predstaviti novim programom u nikad većem broju u povijesti ovog orkestra – upoznao nas je s idejom koncerta predsjednik PO Lira Dražen Horvatin.

Glazbeni put oko svijeta

Koncert naziva „Put oko svijeta“ činio je šarolik repertoar svima poznatih skladbi kojima su kraljevečki glazbenici poveli publiku u prekrasnu glazbenu avanturu. Tako su se mogli čuti svima dobro poznate skladbe poput „Africa“ grupe Toto, Malaika koja je inače iz Tanzanije, Despacito iz Puerto Rica, Guadalajara iz Španjolske, Zorba de Greek iz Grčke pa sve do svima drage Oliverove Cesarice i poznate zagorske skladbe Pod brajde. Bio je to pravi glazbeni put oko svijeta!

– Lira je po prvi puta organizirala koncert ovakvog tipa. Ovo je bio samostalni koncert Puhačkog orkestra „Lira“ na kojem su nastupili samo članovi orkestra. Osim što je svatko od nas svirao svoju dionicu, neki su svirali i više instrumenata, a neki čak i zapjevali, što ste mogli vidjeti na koncertu. Koncert čiji repertoar na neki način predstavlja naše iskustvo, našu složenost ali i što je najvažnije našu ujedinjenost što nas zaista čini jednom velikom glazbenom obitelji. Stvarno smo uložili puno truda što je evo i publika znala prepoznati i nagraditi nas, za nas najvećim priznanjem, gromoglasnim pljeskom na što smo im svi od srca zahvalni – zadovoljan je odličnim reakcijama na koncert predsjednik PO Lira. 

Atraktivnosti koncerta doprinijeli su i kostimi koji su predstavljali regiju iz koje je skladba potekla

Članovi orkestra stvarno su se potrudili ovo glazbeno putovanje učiniti atraktivnim:

– Svaku bismo skladbu izdvojili kao posebnu jer ju je predstavljala određena sekcija orkestra koja je ujedno bila i odjevena u kostime koji su predstavljali regiju iz koje je skladba potekla. Tako je publika mogla uživati ne samo u prekrasnoj glazbi već i u zanimljivim outfitima tipičnim za Grke, Španjolce, mornare, Francuze, Slovence i nas Zagorce – rekao je Horvatin.

Domaća publika prepoznala je trud uložen u koncert te je gromoglasno pozdravila izvođače:

– Evo sad, nakon koncerta, samo možemo reći kako je publika skupa s nama zaista uživala u svakoj izvedenoj skladbi i nagradila nas pljeskom i ovacijama koje nikada nećemo zaboraviti. Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali našem koncertu i zajedno s nama proputovali svijetom uživajući u glazbi koja nas sve spaja. Veseli nas što ćemo koncert „Put oko svijeta“ ponoviti barem još 2 puta. Isto tako u planu imamo mnoge druge nastupe od kojih bi izdvojili susret puhačkih orkestara u Hruševcu Kupljenskom, Klanječke jeseni i tradicionalni Božićni koncert u Kraljevcu na Sutli – najavio je sljedeće koncerte PO Lira Horvatin, koje sudeći prema vrlo pozitivnim reakcijama publika s nestrpljenjem iščekuje.

Još članaka iz "Kraljevec na Sutli"

Facebook