Prethodni članak
Sljedeći članak

Volonterske aktivnosti u Srednjoj školi Konjščina


U Srednjoj školi Konjščina već se godinama provode volonterske aktivnosti pod vodstvom Viole Karajić kojima se potiču vještine, znanja i kompetencije potrebne i korisne za aktivno sudjelovanje u društvu te samostalnost i odgovornost u obavljanju određenih zadataka. Promovira se volontiranje kao važna društvena djelatnost te se djeluje na poboljšanju kvalitete života učenika i nastavnika škole.

Iskustvo volontiranja ostavlja snažan dojam na uključene učenike i nastavnike i mijenja ih u smjeru prihvaćanja sebe i drugih, a ujedno ih priprema za budući život aktivnih građana koji će znati prepoznati potrebe lokalnih zajednica te na njih odgovoriti konkretnim akcijama, a ne biti samo pasivni promatrači.

Učenici Srednje škole Konjščina marljivo sudjeluju u različitim aktivnostima, poput prikupljanja pomoći potrebitima, obnavljanja i uređivanja školskih i javnih prostora, vršnjačkih edukacija, akcijama čišćenja okoliša, pružanja pomoći lokalnom vrtiću, radu s djecom, itd.

U partnerstvu s Mrežom udruga Zagor u sklopu projekta „Volonterski centar VolontirAJMO“ svake godine volonteri uz tehničku podršku nastavnika osmišljavaju aktivnosti unutar i izvan škole i time pridonose poboljšanju kvalitete života škole i šire zajednice. Predstavnice Zagora redovito posjećuju školu te provode radionice o volontiranju. Sredstva za provedbu volonterskih akcija osigurava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook