Prethodni članak
Sljedeći članak

U Staroj školi u Donjoj Konjščini održana manifestacija 'Otvorena vrata Galerije Čular'


U Staroj školi u Donjoj Konjščini, svega par koraka do župne crkve sv. Dominika, u subotu 9. prosinca, Galerija Čular doživjela pravu renesansu. U organizaciji udruge Grofovija Konjski organizirana je manifestacija pod nazivom „Otvorena vrata Galerije Čular".

Kroz tu manifestaciju svi okupljeni mogli su posjetiti Galeriju, upoznati se s poviješću i povijesnim razvojem Župe, Stare škole i školstva u Konjščini, s Galerijom, njezinim postavom, a ujedno su mogli razgledati stalnu postavu ak. kipara Zlatka Čulara, uz plesno-glazbeni program te čitanje poezije.

Na početku manifestacije obratila se načelnica općine Konjščina Anita Krok koja je pozdravila sve prisutne te zahvalila na ovakvom događaju te dala podršku i u daljnjim aktivnostima oko Galerije.

S obzirom da je Galerija Čular smještena u zgradi koja svojom poviješću spaja i

svjetovno i duhovno, i školstvo i Crkvu, o važnosti ovoga prostora za cijelu Konjščinu, te povijesti mjesta i Župe progovorio je dipl. teolog i profesor Marko Malek-Solgat.

Zahvaljujući profesorici Vedrani Gudek izgovoreni su stihovi pjesme „Iskajnje zmisla" poznate konjščanke, poetese i slikarice Branke Jagić.

Kroz ove dane Adventa i Božića u poeziji je sve prisutne proveo glumac i pjevač Adam Končić, a u glazbenom dijelu svojim nastupom sve je počastila također profesorica Helena Galovac uz glazbenu pratnju na gitari Marka Markuša.

Za plesni dio ovoga događaja, uz svu organizaciju, bile su zadužene članice udruge Grofovija Konjski zajedno sa svojim najmlađim snagama, a cijeli program je napravila i vodila Kristina Pavlović.

Na kraju događaja sve prisutne je pozdravila i zahvalila svima prisutnima na dolasku predsjednica udruge Jasna Lugarić koja je naglasila kako će otvorena vrata biti i ove nedjelje iza mise zornice u 06,00 sati te mise u 11,00 sati.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook