Prethodni članak
Sljedeći članak

Štefekovi božićni cajti razveselili najmlađe


U petak, 8. prosinca, u Domu kulture u Konjščini predstavljena je slikovnica "Štefekovi božíčni cajti" autorice i učiteljice Josipe Kocman Grošinić. Predstavljanje je osmišljeno kao interaktivna lutkarska predstava s popratnim aktivnostima za djecu.

U predstavljanju je uz autoricu sudjelovala i Danijela Gluhak kao voditeljica predstavljanja. Uz to, predstavljen je i audio zapis istoimene slikovnice. Djeca su odlično reagirala na lutku Štefeka i na aktivnosti u kojima su sudjelovali. Nakon predstavljanja, djeca su dobila bojanke kao zahvalu za dolazak i sudjelovanje. Neka djeca su, puna dojmova, počela smišljati svoje kajkavske priče i likove.

Autorica Kocman Grošinić zahvaljuje se svoj djeci i roditeljima na dolasku, Danijeli Gluhak na zajedničkoj suradnji i realizaciji te Općini Konjščina i načelnici Aniti Krok na ovoj prilici da se najmlađima pokaže tradicijska, božićna i kajkavska slikovnica.

Autorica se zahvaljuje Krapinsko - zagorskoj županiji na potpori u izradi ove slikovnice.

Sljedeće predstavljanje slikovnice bit će u obliku predstave "Štefekovi božíčni cajti" u izvedbi Bistričkog teatra "Vende tam" i režiji Nevene Vukes. Predstava će se održati 20. prosinca u 17 sati u Domu kulture Marija Bistrica.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook