Prethodni članak
Sljedeći članak

KRZNAR: Sve stranke složile su se da sjednica bude održana elektronskim putem

Na koordinaciji nije bilo primjedbi na dnevni red niti na održavanje elektronskim putem. Nismo mogli znati da će biti za 5,6 dana biti dozvoljena veća okupljanja, rekao je načelnik Općine Konjščina Mirko Kirznar


Predstavnici konjščinskog SDP – a, HSU – a i HNS – a obavijestili su javnost da se ne slažu s elektronskim održavanjem nadolazeće sjednice Općinskog vijeća Konjščine. - Elektronsko glasanje o temama, posebice o planu načelnika Krznara da zaduži Općinu Konjščinu sa 7,5 milijuna kuna na rok od 10 godina smatramo nedopustivim, kao i lažnu tvrdnju načelnika da kratkoročna zaduživanja JLS više nisu moguća. Odlučivanje o proračunu, kreditu i strategiji razvoja turizma ne smije biti provedeno bez prave rasprave, a s obzirom da konjščinsko vijeće broji 13 članica i članova, načelnik i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Crneković itekako imaju uvjete da sjednicu održe uživo, poštujući epidemiološke mjere u prostorima koji su u Konjščini raspoloživi. Zaključujemo da načelnik Krznar izbjegava raspravu i manipulira informacijama o financijskom stanju Općine. Jasno je da je krajnji cilj isključivanja javnosti skrivanje istine o financijama, vrijeđanje i omalovažavanje oporbe te daljnje laganje građana o radu Općine. Iako su epidemiološke mjere za borbu protiv Covid-19 i dalje na snazi propust je Općine što do 1.3.2020. nije sazvala Općinsko vijeće kako bi uskladila Statut Općine nakon prestanka rada Ureda državne uprave u RH. Predsjednik općinskog vijeća za to je imao rok od 60 dana, počevši od 1.1.2020., a u tom periodu nije bilo epidemioloških mjera. Jasno je da Vijeće nije sazvano zbog bojazni da će sjednici prisustvovati i zainteresirana javnost koji i dalje čekaju donošenje Prostornog plana i žele informacije o razlozima neisplate Općini Konjščini iznosa od 1.670 000,00kn odobrenih po projektu za dogradnju vrtića, sumnjajući da se radi o malverzacijama u javnoj nabavi projekta – stoji u priopćenju kojeg potpisuju Miljenko Štabek, Ljerka Sović i Neven Kurtoić.

 

Načelnik Općine Konjščina Mirko Krznar na ovo kaže da je koordinacija sa svim predstavnicima stranaka Općinskog vijeća održana prošle srijede i svi su se složili da sjednica 14. svibnja bude održana elektronskim putem.

– Prošli smo sve točke dnevnog reda, obrazloženo je zašto idu, jer istječu rokovi. Svi su bili prisutni, nije bilo primjedbi na dnevni red niti na održavanje elektronskim putem. Nismo mogli znati da će biti za 5,6 dana biti dozvoljena veća okupljanja. Na sticku su svi dobili materijale, tablice za glasovanje, isprintane i fizički, mogućnost da šalju pitanja na mail i odgovorit će im se. Što se zaduživanja tiče, radi se da za Dom kulture dobivamo 90 posto sufinanciranja i bilo bi glupo da to ne iskoristimo, kao i svi ostali. Ja ne bježim od toga da sjednica bude održana i normalno u četvrtak, ali prema poslovniku morali smo je sazvati 7 dana unaprijed, a tada nismo mogli znati što će biti. Nemam što skrivati, javno mogu reći da imamo izvršenje proračuna 16 milijuna, najviše do sada, 800 tisuća kuna viška, dobili smo 90 posto sufinanciranja projekta, to je za pohvaliti se, a ne skrivati. Što se prostornog plana tiče, čim bude mogućnost većih okupljanja, napravit ćemo javnu raspravu i nakon toga sjednicu Općinskog vijeća s donošenjem Plana. Provjerili smo na ministarstvu, takvoj javnj raspravi ne smije biti ograničen broj ljudi – rekao je Mirko Krznar. Dodao je i da je ograničenje prisutne javnosti na 1 osobu na sjednicama prema zakonu, odnosno članak je citiran iz poslovnika i nekih drugih JLS.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook

Od 01:00 sati nakon prestanka zimskh uvjeta za sve skupine otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica.  Od 23:55 sati otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica nakon smirivanja ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program