Prethodni članak
Sljedeći članak

Energetska obnova konjščinskih škola, vrijedna 12,8 mil. kuna, završit će do početka iduće školske godine

Radove na obnovi Osnovne i Srednje škole Konjščina danas je obišao župan Željko Kolar sa suradnicima


Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar posjetio je danas osnovnu i srednju školu u Konjščini, gdje su u tijeku radovi na energetskoj obnovi, ukupne vrijednosti 12 milijuna i 848 tisuća kuna.

Radovi koji obuhvaćaju osnovnu školu vrijedni su 5 milijuna i 614 tisuća kuna, a obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekivana ušteda toplinske energije za grijanje je 62,91%. Radovi na srednjoj školi iznose 7 milijuna i 234 tisuće kuna, a obuhvaćaju: povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite ukopanog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjenu sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekivana ušteda toplinske energije za grijanje je 61,64%.

Župan Kolar istaknuo je da će se obnovama škola stvoriti još bolji uvjete za rad profesorica, profesora, nastavnica i nastavnica, a prije svega djece. - Zadovoljan sam onim što sam vidio, što je prezentirao nadzor, zahvaljujem izvođačima radova na dosada korektno obavljenom poslu, i očekujem da se pridržavaju rokova same gradnje koja je planirana do 7. rujna što se i poklapa i sa samim početkom nastave – rekao je župan Željko Kolar. S obzirom da se prilikom takvih velikih radova pojave i neki VTR- ovi, odnosno vantroškovnički radovi, koji će na OŠ i SŠ biti zajedno 15 posto, župan to, s obzirom na poremećaje na tržištu i obuhvat radova smatra korektnim, odnosno da nisu pretjerani te da su prihvatljivi.


Ravnateljica Srednje škole Konjšćina Milojka Rataić kazala je kako trenutno škola, ovako bez djece, izgleda veoma tužna, ali da se svi skupa vesele ponovnom povratku učenika u obnovljenu školu. – Veselimo se što će naši učenici doći u novu i obnovljenu školu. Škola neće biti obnovljena samo izvana nego i iznutra. Nadam se da će rad u ovoj školi biti puno ugodniji nego što je to bilo dosad. Veliko hvala svima koji su uložili svoj trud i financijska sredstva da ova naša škola bude ljepša za naše učenike – zahvalila je ravnateljica, dodavši da SŠ Konjščina, koja je strukovna trogodišnja i četverogodišnja škola, ima 267 učenika, a od iduće godine upisivat će
novo zanimanje vozač motornog vozila, za koje je interes učenika bio jako velik.

I ravnatelj OŠ Konjščina Zoran Vuger zahvalio je županu, Županiji, izvođaču, projektantima i nadzoru odnosno svima koji su uložili trud i vrijeme u obnovu škole. - Mi u školi i cijela Konjščina uživamo gledajući ove radove i preobrazbu naše 60 godina stare škole u novu školu. Djeca i njihovi roditelji svaki dan zovu i pitaju da li će obnova trajati do jeseni, svi su nestrpljivi, puni želje dolaska u našu zapravo novu školu – rekao je ravnatelj škole koja broji 350 učenika.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Snijeg povremeno pada u Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program