Prethodni članak
Sljedeći članak

KESK: ‘Je li istina da Komunalac prodajete Slavku Hrženjaku?’; KRZNAR: ‘Sve vaše laži i insinuacije s gnušanjem odbacujem’


Udruga građana KESK iz Konjščine uputila je javni upit načelniku Općine Konjščina Mirku Krznaru u kojem izražavaju zabrinutost, jer kruže priče, kako kažu, da su u tijeku pregovori oko prodaje Komunalca HIS – u, tvrtki koja je trebala graditi spalionicu otpada u Konjščini, odnosno Slavku Hrženjaku. Podsjećaju da su u kolovozu usvojene II. Izmjene Prostornog Plana Općine Konjščina, prema kojima ‘neće biti aktivnosti koje mogu dovesti do nepopravljivog uništenja kvalitete života u općini’, odnosno usvojeni su zahtjevi koji onemogućavaju gradnju spalionice otpada i pratećih postrojenja.

Građani ponovno uznemireni

- Danas, na žalost niti dva puna mjeseca kasnije, građani općine Konjščina ponovno su uznemireni temom SPALIONICE, kompostana i ostalog otpadnog miljea u općini Konjščina. Priča se da su u tijeku pregovori oko prodaje našeg Komunalca HIS-u. Priče o prodaji Komunalca postale su glavna tema svih formalnih i neformalnih okupljanja kako u općini Konjščina, tako i šire, u susjednim općinama pa i onima koje su nam malo dalje i s kojima ne graničimo direktno. Priča se kako HIS i gospodin Hrženjak kupuju zemlju uz Kamenolom u Orešju – tu, odmah “iza brega”. Ne moramo Vam, sigurni smo, opisivati koje je to sve nove strahove, nezadovoljstva i ljutnje popraćene teorijama o korištenju Kamenoloma tek otvorilo. Zašto tako blizu Konjščine? Poštovani gospodine Načelniče, ljubazno Vas stoga molimo, zbog mira svih nas – Vas, nas, građana općine Konjščina, građana susjednih općina, naše djece koja će, nadamo se i želimo to, nastaviti živjeti i raditi u ovom našem lijepom, zelenom i čistom, nezagađenom kraju – odgovorite nam javnim putem na ovo Javno pismo i dajte nam svima, zainteresiranima i spomenutima, točnu informaciju što se trenutno događa oko Komunalca. Da li postoje temelji za te neugodne i nepotrebne priče koje nam svima donose brigu i odnose mir i štete svima? Da li se stvarno, uz svu zemlju koju ste već prodali te nakon prodaje Plina - što nitko nije mogao razumjeti, priprema i prodaja Komunalca, posljednjeg poduzeća u vlasništvu Općine? Da li je istina da je ponovno jedini zainteresirani kupac HIS, odnosno gospodin Hrženjak, koji je već kupio veliki dio poljoprivrednog zemljišta da bi na njemu sagradio Spalionicu i da opet nema javnog natjećaja? Da li je stvarno istina da su jedina proizvodna zanimanja koja možete zamisliti kao svoju ostavštinu budućnosti Konjščine - zanimanja obrade otpada – pitaju u KESK – u.

Odgovor načelnika

Od načelnika Krznara stigao je odgovor, a on tvrdi da je sve navedeno ‘čista insinuacija I neistina’. – Na našu sreću Komunalac Konjščina je stabilna komuinalna tvrtka u većinskom vlasništvu Općine Konjščina. Mnogi koji su se u negativnom kontekstu izjašnjavali o Kumunalcu danas u istome traže posao. O prodaji Komunalca nikad se ni s kim nije razgovaralo niti je ikada bilo riječi o prodaji na bilo kojem službenom ili neslužbenom sastanku. Ne mogu i ne želim se osvrtati na tekstove koji se odnose na pojedine osobe i događaje gdje se u raspisu piše ‘Priča se…’. Niti znam tko priča niti temeljem kojih argumenata (ne argumenata). Građani sami neka zaključe kuda ih vodi ovakav vid komunikacije – kaže Krznar. - Ponovno ističem da su udjeli u Plinu Konjščina mijenjani za udjele u Komunalcu i to iz više razloga o čemu su članovi Općinskog vijeća bili upućeni i donijeli odluku prije provedbe. Općina Konjščina tvrtki HIS, a ni gosp. Hrženjaku nije prodala ništa, pa ni kvadrata zemljišta I nije mogla raspisivati javni natječaj za kupnju ili prodaju privatnog zemljišta. Zakonom o vlasništvu I drugim stvarnim pravima utvrđeno je u kojim slučajevima ia zašto JLS raspisuje natječaj. Sve vaše laži i insinuacije s gnjušanjem odbacujem i poručujem piscima koji se skrivaju iza udruge KESK: U laži su kratke noge – poručio je načelnik.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Najava radova za večeras, 24./25. veljače: -od 21:00 do 06:00 sati ujutro bit će zatvorena dionica autoceste A7 od čvora Rupa do čvora Jurdani (smj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program