Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAHVALA JESENI KLANJEC: ‘Mala manifestacija na malom gradskom trgu, s veselom, domaćom atmosferom’


Grad Klanjec i Kulturni centar Klanjec organizatori su tradicionalne trodnevne kulturno - turističke manifestacije «Zahvala jeseni u Klanjcu 2023.» koja će se ove godine na središnjem gradskom trgu u Klanjcu održati od 29. rujna do 1. listopada.

 

Na konferenciji za novinare danas je predstavljena sama manifestacija, a gradonačelnik Zlatko Brlek naglasio je da je program napravljen tako da zaista bude za svakog ponešto.

- Bit će lijepo vrijeme, klanječki trg će biti pun kao i svake godine, pozivam sve ljude dobre volje, ne samo iz naše županije, da nam se pridruže tih dana na Trg Antuna Mihanovića – pozvao je Brlek.

 

Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec, govorila je o trodnevnom programu, kojeg organizira TZ Biser Zagorja, Kulturni centar te Grad Klanjec u suradnji s brojnim suradnicima i kulturnim amaterima.

- Zahvalu jeseni otvaramo dječjim programom u subotu poslijepodne, a za djecu smo pripremili i lijepi zabavni art park, kazališnu predstavu, žonglera, akrobata i sve ono što ih zanima. Ugostit ćemo oko 250 kulturnih amatera, imat ćemo 8. susret ‘Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše’, a u raspjevanu nedjelju popodne ugostit ćemo pjevačke zborove iz okolice. Tradicioalno nastavljamo s promenadnim koncertom PO Lira iz Kraljevca na Sutli, koji nam u subotu prije večernjeg programa dolazi po 22 puta, nisu propustili niti jednu manifestaciju – rekla je Horvatin.

Kako je dodala, obećano je građanima da će jedne večeri biti zagorska muzika. – To će biti zabavni petak, nastupit će naši domaći glazbeni sastavi, a mogli bismo to nazvati i zagorsko – slovenskim gemištom, jer je nastupiti i grupa Polkaholiki. Subotnji večernji program je rock’n’roll program s fenomenalnim Ante Gelo bendom, tu su naravno i super volkali s A strane, Iva Ajduković i Alen Đuras, a nastavit ćemo uz Sway band. U nedjelju  našu glazbenu priču završit će Klapa Intrade i Tomislav Bralić. Bio je to 2017. godine jedan od najposjećenih koncerata, vjerujemo da će tako biti i ove godine. Uz to, tu je i tradicijski sajam, 40 – ak izlagača, hobista, a bit će i zagorskih OPG- ova, OPG – ova iz Zagrebačke i Varaždinske županije s domaćim proizvodima koji su uvijek zanimljivi posjetiteljima. Ovo je mala manifestacija na malom gradskom trgu, ali ima lijepu, veselu, domaću atmosferu, pa nam dođite – pozvala je Horvatin.

- Pozivam sve građane da nam se pridruže, tu će biti koncerti, predstave, igaronice, žongleri, akrobari, uživanje u gasto i eno ponudi, sadržajima, svatko će moći pronaći nešto za sebe – pozvala je i Tatjana Petranović Capar, direktorica TZ Biser Zagorja.

 

 

 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook