Prethodni članak
Sljedeći članak

Uredit će se i opremiti prostor Kulturno-društvenog centra u zgradi Ispostave katastra

Grad Klanjec prijavljuje novi EU projekt na natječaj Mjere 7.4.1. 'Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima' Programa ruralnoga razvoja


Projektna prijava odnosi se na rekonstrukciju i opremanje gornjeg kata i vanjskog prostora zgrade u ulici Lijepe naše 36 koja je u vlasništvu Grada Klanjca i pretvaranje prostora u novi Kulturno-društveni centar. Riječ je o zgradi u čijem se prizemlju nalazi Ispostava katastra Klanjec, a na katu su bili stanovi za nekadašnje djelatnike pošte.
Rekonstrukcijom ovog trenutno derutnog prostora dobit će se jedan adekvatno opremljeni multifunkcijski prostor koji će biti na raspolaganju brojnim klanječkim kulturnim udrugama i civilnom društvu za njihove aktivnosti.'Projektom je predviđeno uređenje središnjeg multifunkcionalnog prostora u kojem će se moći organizirati razna predavanja, umjetničke i druge kreativne radionice, kulturno-umjetnička događanja i susreti građana, dio prostora bit će opremljen za likovnu djelatnost, a u drugom dijelu planirano je uređenje čitateljskog kluba, glazbene slušaonice te ugodnog prostora za rad i sastanke klanječkih udruga. Prostor će biti opremljen rasvjetom za izložbena događanja, ozvučenjem, opremom za video projekcije, dok se u dvorišnoj strani zgrade planira uređenje prostora s pokretnom natkrivenom pozornicom i scenskom rasvjetom. Projektom će stanovnici Klanjca i članovi klanječkih udruga dobiti moderno uređen Centar u kojem će se moći okupljati te provoditi svoje slobodno vrijeme uz mogućnost organizacije novih zanimljivih sadržaja i događanja, a u isto vrijeme jedna od zgrada u samom centru Klanjca dobit će primjereniji vizualni izgled i sigurno promijeniti vizuru Trga mira na bolje, upoznala nas je s projektom Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec.

.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook