Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Započela 'Zahvala jeseni', večeras koncert Nine Badrić, sutra sajam starih zanata, OPG – ova…

U Klanjcu ovoga vikenda možete posjetiti 20. jubilarno izdanje 'Zahvale jeseni'


Nakon što je lani održana u skromnijem, pandemijskom izdanju, manifestacija 'Zahvala jeseni' ovog je vikenda ponovo bogatim programom zasjala u Klanjcu, i to na veliku radost Klanjčana i njihovih gostiju.

Ova kulturno-turistička manifestacija započeta prije 20 godina kao druženje Klanjčana poslije završetka berbe s godinama je prerasla u velik međunarodni događaj koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Organizatori Grad Klanjec i Kulturni centar Klanjec i ove su se godine potrudili pripremiti bogat program koji od četvrtka do nedjelje nudi za svakoga ponešto.

Danas je u 13 sati krenuo start 6. Biciklijade, a središnje događanje, 6. Susret 'Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše' uz nastupe KUD-ova i zborova započeo je na Trgu u 15 sati. Na pozornici se izmjenjuju nastupi Dječjeg vrtića 'Kesten', OŠ Antuna Mihanovića, KUD-a 'Antun Mihanović', Ansambla Musica Antiqua Heviz, Mešanskog pevskog zbora Bistrica Ob Sotli, Ansambla Zabok te Klape 'Jelačić' iz Petrovaradina.

Najmlađi posjetitelji moći će pogledati kazališnu predstavu, sudjelovati u likovnoj radionici, a u 17 sati slijedi otvorenje izložbe 'Klanječki kipari – ponovno zajedno'.

Večernji dio programa rezerviran je za koncert Nine Badrić, a potom i Tamburaškog sastava 'Bedem' iz Bihaća.

Sutra, u nedjelju, je na rasporedu planinarski pohod iz Tuhlja prema Cesargradu, sveta misa, a od 15 sati ponovno slijede događanja na Trgu uz promenadni koncert Puhačkog orkestra 'Lira', kazališnu predstavu 'Ne daj se, Njofra' te koncert 'Cura iz centra'.

Ljubitelji dobre kapljice doći će na svoje budući da je od 16 sati Dan otvorenih vrata klanječkih podruma uz degustacije u vinoteci Klanječka pelnica, a svoj program pripremili su i članovi MK Sokol.

Već tradicionalno, 'Zahvala jeseni' nudi Veliki sajam starih zanata i domaćih proizvoda sa zagorskih OPG-ova, ulične zabavljače, zabavni park za djecu te bogatu ugostiteljsku ponudu. Stoga vas organizatori sve pozivaju da posjetite Klanjec i budete dio ove sadržajima, uistinu bogate manifestacije.

 

 

 

 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook