Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanirana su dva klizišta u Gorkovcu u vrijednosti od 350.000 kuna

Krajem godine Grad Klanjec privodi kraju i radove na uređenju cestovne infrastrukture. Sanirana su dva klizišta, a u tijeku su i završni radovi na uređenju nogostupa u Gredicama


Ovih su dana dovršeni radovi na sanaciji dvaju klizišta u naselju Gorkovec. Ukupna vrijednost radova na oba klizišta je oko 350.000,00 kuna. Hrvatske vode sufinancirale su radove sa 210.000,00 kuna, a ostatak Grad Klanjec iz proračunskih sredstava. – Jako sam zadovoljan kvalitetom izvedenih radova, koje je izvela Zajednička obrtnička radnja „GAŠPAR“ iz Polica. Sigurnost prometa je sada puno veća, jer na tom dijelu gdje su bila klizišta prometnica je bila sužena i bilo je vrlo teško prolaziti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama koje su prepoznale problem i sufinancirale radove – rekao je gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek.Na području Klanjca ima još dosta klizišta, no dva su prioritetna za sanaciju u sljedećem razdoblju. – Za njih trenutno izrađujemo projektnu dokumentaciju i nadamo se da će Hrvatske vode i u budućnosti sufinancirati ovakva klizišta. Jedno je u naselju Florijan, a drugo u Policama. Vrijednost radova na tim klizištima je preko 1,2 milijuna kuna. To su dva ogromna klizišta. Iz isključivo vlastitih sredstava će nam to teško biti financirati, no uz sufinanciranje sa strane barem jedno od njih bismo mogli riješiti – najavio je klanječki gradonačelnik.

Pri kraju su i radovi na nogostupu u Gredicama. – Nogostup je kompletno asfaltiran. U tijeku su još završni radovi na asfaltiranju prometnice, koja je mjestimično metar do metar i pol proširena. Županijske ceste ovih dana asfaltiraju te dijelove prometnice i kroz nekih 5-6 dana bi ta kompletna dionica dužine 580 metara trebala biti završena. Na njoj su napravljeni kompletna oborinska odvodnja i nogostup. Vrijednost radova na izradi nogostupa je 1,2 milijuna kuna. Dio radova u vrijednosti od oko 480.000,00 kuna sufinanciraju Županijske ceste, koje će financirati i dio radova na dodatnom presvlačenju kolnika, jer je cesta na pojedinim dijelovima jako oštećena i potrebno ju je sanirati cijelom širinom kolnika, uz onaj dio koji je je bilo predviđen projektom – izvijestio je Brlek. 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook