Prethodni članak
Sljedeći članak

Provedeno pet projekata u ukupnom iznosu od preko 2 milijuna eura

Na području Grada Klanjca uspješno su završeni radovi na infrastrukturi stradaloj u potresima


Ovih su dana uspješno privedeni kraju radovi na pet projekata obnove na klanječkom području. Najveći je projekt konstruktivne obnove Brozove zgrade vrijedan otprilike 1.690.000,00 eura. Također su provedena i dva projekta koji se odnose na vraćanje u prvobitno stanje stradalih cesta i klizišta nastalih nakon zagrebačkog i petrinjskog potresa. Sanirane su dvije ceste i dva klizišta. Vrijednost provedenih radova preko Ministarstva prometa iznosi 599.000,00 eura, a posljedice zagrebačkog potresa u iznosu od 345.000,00 eura sanirane su preko Krapinsko-zagorske županije.

– Preko Krapinsko-zagorske županije dobili smo sredstva za sanaciju posljedica zagrebačkog potresa. Obnovili smo cestu Bartološak i klizište Harapini na Svetom Florijanu u iznosu od 345.000,00 eura. Što se tiče prijavljenih šteta nastalih u petrinjskom potresu, zahvaljujući sredstvima dobivenih putem Ministarstva prometa, sanirali smo klizište kod Gašpara u Policama i cestu od Klanjca prema Svetom Florijanu u vrijednosti od 599.000,00 eura. Sa zadovoljstvom mogu reći da smo sve radove odradili do 28. lipnja – izvijestio je gradonačelnik Brlek.

„Iz našeg bi proračuna trebalo tri do četiri godine da bismo sve to uspjeli sanirati vlastitim sredstvima“

Svi radovi su plaćeni te sada u Gradu Klanjcu čekaju povrat sredstava od nadležnih ministarstava:

– Povukli smo preko 2 milijuna eura sredstava. Sve te oštećene ceste i novonastala klizišta koja su bila zaista ogromna, vlastitim sredstvima u takvom obliku sasvim sigurno ne bismo uspjeli napraviti. Iz našeg bi proračuna trebalo tri do četiri godine da bismo sve to uspjeli sanirati vlastitim sredstvima ukoliko bi taj iznos ostao na današnjoj razini – zadovoljan je provedenim projektima obnove Brlek. 

 

 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook