Prethodni članak
Sljedeći članak

Ljubitelji dobre kapljice, dođite na ‘Vincekovo h Klanjcu’


Društvo vinara i vinogradara “Antun Mihanović” Klanjec poziva kolege vinare, vinogradare i ljubitelje dobrog vina na tradicionalnu proslavu “Vincekovo h Klanjcu 2024.”

Na blagdan sv. Vinka klanječki vinari i njihovi gosti okupit će se u ponedjeljak 22. siječnja s početkom u 10 sati u vinogradu obitelji Petrišić, kojoj će se kao domaćin proslave ove godine pridružiti i obitelj Turčić, kako bi svi zajedno, uz molitvu, pjesmu, šalu i puno smijeha, dobrog vina i gastronomskih delicija, proslavili svog nebeskog zaštitnika.

Tradicionalni početak sezonskih radova u klanječkim vinogradima započet će blagoslovom župnika fra Drage Brgleza, nakon čega će se u dobrom i šaljivom raspoloženju, uz spelancije iz Križevačkih statuta pod vodstvom našeg dobro poznatog vinskoga „biškupa“ te uz peharnika, zvonara, pjevače i tamburaše, orezati prvi trs i na njega objesiti najbolje klanječke domaće kobase i špek sa željom da godina bude plodna i bogata kvalitetnim vinima.

-Za sve koji odluče ovogodišnje Vincekovo proslaviti s klanječkim vinarima lokacija OPG Petrišić je u Klanjcu, ul. Augusta Šenoe 30. Dobro došli! – pozivaju organizatori.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook