Prethodni članak
Sljedeći članak

HPD-u Cesargrad nagrada za najboljeg upravljača planinarske kuće u 2022. godini

Klanječkim planinarima ovih je dana stiglo vrijedno priznanje


Napore klanječkih planinara na uređenju Planinarske kuće i okoliša na Cesargradu te na srdačnom prijemu planinara prepoznao je i Hrvatski planinarski savez koji je HPD-u Cesargrad dodijelio Godišnju nagradu za najboljeg upravljača planinarske kuće u 2022. godini.


Tijekom cijele godine radilo se na uređenju kuće i okoliša. – Nabavili smo pet masivnih drvenih kompleta stol-klupe, uredili kompletnu unutrašnjost objekta što uključuje nove krevete u spavaonicama u potkrovlju, zamijenili preostala dva dotrajala prozora, izradili okvire oko svih prozora i ulaznih vrata, obnovili blagovaonski namještaj, izveli još dosta manjih stolarskih radova, izradili cokl oko kuće i osposobili sanitarni čvor. U proljeće kao i svake godine, proveli smo veliku radnu akciju uređenja okoliša, redovito ga održavali kroz godinu, i ono na što smo također ponosni, nakon niza godina uspješno smo proveli ZK ispravni postupak te se uknjižili kao vlasnik zemljišta na kojem se nalazi planinarska kuća – izvijestila nas je o provedenim aktivnostima predsjednica Društva Sanja Smolčić.


Brojne provedene akcije ne bi bilo moguće provesti bez velikog zalaganja članova Društva. – Posebno smo ponosni na veliki trud naših „dežurnih” koji su tijekom cijelog razdoblja osiguravali dežurstva te primali brojne planinare i izletnike koji nas posjećuju u sve većem broju što je također bio jedan od preduvjeta za ovo vrijedno priznanje. Također moram podsjetiti i na izlet za osobe s invaliditetom Pruži mi ruku – zajedno do Japice, na kojem smo bili suorganizator i vrlo uspješno organizirali prijem za sve sudionike. Izlet je naišao na brojne pozitivne reakcije diljem planinarske zajednice, a također bio i medijski popraćen u emisiji Šesto čulo na Hrvatskom radiju – dodala je predsjednica Sanja Smolčić.


Povodom dobivenog priznanja HPD Cesargrad zahvaljuje svim svojim članovima aktivistima, Gradu Klanjcu, županu Krapinsko-zagorske županije, Krapinsko-zagorskoj županiji, Javnoj ustanovi Zagorje zeleno, Hrvatskom planinarskom savezu te brojnim donatorima koji podržavaju rad Društva.

 

 

 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook