Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Brlek:„Trebamo imati nultu stopu tolerancije prema bilo kakvom nasilju, a pogotovo nasilju nad ženama“

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Klanjca održanoj u četvrtak između ostalih odluka usvojena je i rezolucija kojom Grad Klanjec postaje grad siguran za žene


Na sjednici Gradskog vijeća Grada Klanjca usvojena je rezolucija kojom je Klanjec proglašen sigurnim mjestom za žene. Rezultat je to inicijative socijalista u Europskom parlamentu kojom se gradovi, općine, regije i županije pozivaju da svoja mjesta proglase sigurnima za žene:

– Stvarno mi je drago da je donesena rezolucija o proglašenju Grada Klanjca mjestom sigurnim za žene. Svjedoci smo toga da žene još uvijek nisu ravnopravne u svim područjima. Ravnopravnost se ne odnosi samo na fizičko maltretiranje, već i na nepovoljnija radna mjesta i puno toga ostaloga. Republika Hrvatska je preuzela mnoge rezolucije u vezi toga i Hrvatski je sabor donio zakone na tom tragu. Mi smatramo da su žene još uvijek nezaštićeni dio populacije i da trebamo imati nultu stopu tolerancije prema bilo kakvom nasilju, a pogotovo nasilju nad ženama – zadovoljan je proglašenjem rezolucije gradonačelnik Zlatko Brlek.

Od ostalih točaka na Gradskom vijeću usvojen je rebalans proračuna zbog sredstava dobivenih iz Fonda solidarnosti, a također i rebalans proračuna Dječjeg vrtića, Kulturnog centra i Gradske knjižnice. Također je usvojena i Odluka o donošenju procjene rizika od velikih nesreća na području Grada Klanjca.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook