Prethodni članak
Sljedeći članak

Druženjem podmlatka HCK na Cesargradu obilježen Tjedan Crvenog križa

Tridesetak mladih crvenokrižaša, učenika osnovnih škola iz Klanjca, Kraljevca na Sutli, Kumrovca i Tuhlja predvođenih mentorima, predstavnicima Crvenog križa te iskusnim planinarskim vodičem Krešimirom Kraljem okupilo se ispred klanječke crkve odakle se pješice uputilo prema Cesargradu....


U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec proteklog je petka organiziralo druženje podmlatka sa svog područja djelovanja. Tridesetak mladih crvenokrižaša, učenika osnovnih škola iz Klanjca, Kraljevca na Sutli, Kumrovca i Tuhlja predvođenih mentorima, predstavnicima Crvenog križa te iskusnim planinarskim vodičem Krešimirom Kraljem okupilo se ispred klanječke crkve odakle se pješice uputilo prema Cesargradu.
Na platou ispred planinarske kuće na Cesargradu sudionike su pozdravili predsjednica Hrvatskog planinarskog društva „Cesargrad“, Sanja Smolčić te predsjednik GDCK-a Klanjec, Davor Žažar. Ravnatelj GDCK-a Klanjec, Mario Harapin uručio je dvije torbice s priborom za pružanje prve pomoći predsjednici HPD-a „Cesargrad“, izrazivši zahvalnost na gostoprimstvu i odličnoj suradnji.


Potom su, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, učenici podmlatka OŠ Lijepa naša iz Tuhlja održali pokaznu vježbu pružanja prve pomoći. Uslijedilo je druženje mladih volontera za koje je GDCK Klanjec osigurao hranu i piće, koje se nastavilo šetnjom do zidina Cesargrada te ljuljanjem na velikoj ljuljačci.
Sudionike je pozdravio i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, nekoć vrlo uspješan član ekipe klanječke osnovne škole u pružanju prve pomoći: – Osvojili smo 2. mjesto na republičkom natjecanju te se tako plasirali na savezno natjecanje gdje smo pet dana logorovali na Petrovoj Gori. Lijepo je da kroz ovakve vježbe i natjecanja u pružanju prve pomoći njegujete natjecateljski duh, a još važnije što se tako upoznajete i družite – rekao je Brlek obrativši se učenicima.


Predsjednik GDCK Klanjec Davor Žažar izrazio je zadovoljstvo što se unatoč poteškoćama pri organizaciji događanje uspješno održalo: – Nestabilni meteorološki uvjeti nisu nas omeli te vjerujem da je ovo početak jedne lijepe tradicije koja će iz godine i godinu okupljati sve veći broj učenika – rekao je Žažar.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook