Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAPOČELA IZGRADNJA] Novi Trgocentrov supercentar u Humu na Sutli otvorit će se na jesen


U Humu na Sutli izvršena je danas primopredaja, odnosno početak radova na izgradnji novog trgovačkog centra zabočke tvrtke Trgocentar. Otvorenjem supercentra u jesen, time će Trgocentar svojom bogatom ponudom mješovite robe stići na humsko tržište.

Osim Darka i Dragutina Bratkovića iz Trgocentra, primopredaji početka radova nazočili su predstavnici tvrtka izvođača radova, inženjeri koji će vršiti nadzor, kao i humski načelnik Zvonko Jutriša koji je sa zadovoljstvom potvrdio da su aktivnosti na terenu ozbiljno počele i da radovi ne bi trebali dugo trajati. - Do sada je Trgocentar bio podstanar u našoj općinskoj zgradi, s jednom vrstom usluge, Poljoprivrednom apotekom, dok sada u ovom prostoru, na kojem je bilo raznih starih ruševnih građevina, niče novi centar koji će imati sadržajno gledano daleko bolju ponudu. Predviđena je mješovita roba, poljoprivredna apoteka, mesnica i jedan mali gastro odjel. Bit će tu i jedan mini parking, koliko je to moguće u ovim uvjetima, jer mi smo u Humu relativno skučeni, ali sada će se naći prostora za normalni parking, da kupac kad dolazi može s kolica pretovariti robu u auto – kaže Jutriša. Dodao je da Hum ima nekoliko trgovina, ali sve su skučene oko samog centra.

-Ovo je jedna nova pozicija, koja obećaje da se može dati puno više nego je do sada bilo. Nadam se da nas Trgocentar u tome neće iznevjeriti. Sam centralni dio Huma, kada se ulazi u Hum od strane Krapine, poprimit će jedno drugo lice, novu vizuru, na zadovoljstvo sviju nas, od ponude pa do samog objekta i ukupnog rješenja centralnog dijela Huma na Sutli – zadovoljan je načelnik.

Direktor Trgocentra Darko Bratković istaknuo je da je Trgocentar već godinama prisutan u Humu na Sutli, kao 'podstanar'.  - Ovom greenfield investicijom koja je pokrenuta i već je u zamahu, našli smo svoje mjesto u ovoj općini. Radi se o izgradnji manjeg trgovačkog centra šire namjene, od 800 kvadrata, u kojem će se nalaziti prvotno trgovina mješovitom robom, do nje i poljoapoteka i poljoprogram, tako da vjerujem da ćemo žiteljima omogućiti, s ovom vizurom koju smo uspjeli realizirati što se tiče samog objekta i pripadajućih parkirnih mjesta, kvalitetniji pristup u kupovinu i bolju uslugu – rekao je Bratković.

Pozitivna je činjenica da radove izvode domaći izvođači. - Godinama, od samih početaka većih investiranja  unutar županije, primarno smo orijentirani na naše domaće izvođače, isključivo skoro iz Krapinsko – zagorske županije, koliko nam zahvat omogućava. Ima takvih izvođača u našoj županiji dovoljno i oni su svojom kvalitetom sigurno do danas opravdali svoje građevine, projekte i poslove. Ne sumnjamo da će njihov doprinos i rad u realizaciji ovog projekta sigurno biti na mjestu – istaknuo je Bratković.

O rokovima je, kaže, pomalo nezahvalno govoriti, no ukoliko se ne dogode nepredviđene stvari, investicija bi trebala biti završena na jesen ove godine. - U zadnje dvije godine smo imali pandemijsku situaciju koja je otežala poslovanje i nama i onima koji su radili uz nas. Dosta sa strahom već pristupamo izjavljivanju rokova, ali ako bude sve prema našim dinamikama i hodogramu, vjerujem da će objekt biti otvoren na jesen ove godine – zaključio je Bratković.  U novom će centru biti zaposleno petnaestak djelatnika.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook