Prethodni članak
Sljedeći članak

Troje prijatelja navršilo 50 godina; susjedi im napravili 'pravi show' u naselju

Pronašli smo i jednog od slavljenika, koji nam je objasnio o čemu se radi


Troje prijatelja, Matejka Korenko, Robert Vražić i Damir Papeš iz naselja Leskov Grm kod Huma na Sutli, proteklih su dana navršili 50 godina, odnosno, kako se to u Zagorju kaže, „slavili su Ambrahama“. Ne bi to bilo nešto posebno neuobičajena ili specijalno interesantna priča, da im njihovi prijatelji i susjedi iz Leskovog Grma tim povodom nisu na samom ulasku u naselje postavili neobičnu „umjetničko-slavljeničku instalaciju“, koju ne možete ne primjetiti ukoliko iz Huma na Sutli krećete prema Đurmancu i Krapini, ili pak iz tog smjera dolazite u Hum na Sutli.

Sama instalacija zaintrigirala je i nas, stoga smo u neposrednom susjedstvu danas potražili i odgovore na pitanja koja su u nama izazvale neobične lutke. I ne samo da smo dobili objašnjenje i našli 'glavnog organizatora' postavljanja simpatične instalacije (identitet poznat redakciji, op.a.), nego smo pronašli i jednog od njenih glavnih aktera, 50-godišnjeg slavljenika Damira Papeša.

-Mi smo ekipa koja se voli družiti i, naravno, šaliti. Što se tiče samih ovih lutaka na ulazu u naselje, to smo, moram priznati, vidjeli kod naših susjeda u Sloveniji, koji takve stvari odavno rade. Prije tri godine smo počeli to raditi i mi, kad je prvi iz naše ekipe navršavao pedeset godina. I sad je naša ekipa napravila to i za Matejku, Roberta i mene, a kako svo troje radimo u Vetropacku, tako je i ova „instalacija“ u skladu s tim. Što se tiče rođendanske fešte, naravno da nije jedna, nego su tri. Dvije smo već odradili, a ove subote slijedi treća – ispričao nam je simpatični Damir, u društvu susjeda koji upravo danas slavi rođendan. Doduše, ne baš pedeseti, no, ne bi li to bilo malo previše fešti i lutaka da baš cijelo naselje slavi pedesti rođendan u isto vrijeme? 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook