Prethodni članak
Sljedeći članak

Za edukaciju o odgovornom postupanju s otpadom dobiveno je 437 tisuća kuna

Gradu Krapini i općinama Đurmanec, Jesenje, Petrovsko, Radoboj i Hum na Sutli odobrena bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda


Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 15. siječnja Poziv na dostavu projektnih prijedloga za provedbu Programa izobrazno - informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Specifični cilj 6 i 1 – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Izobrazno – informativne aktivnosti

Grad Krapina se zajedno s okolnim općinama Đurmanec, Jesenje, Petrovsko, Radoboj i općinom Hum na Sutli prijavio na Poziv projektom „Izobrazno - informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grada Krapine te Općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko, Radoboj i Hum na Sutli“ te su mu odobrena sredstva iz Kohezijskog fonda u iznosu od 437.545,70 kuna. Grad Krapina kao uspješan prijavitelj na Poziv sklopit će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u roku od 45 dana od donošenja Odluke o financiranju projekta.

Bespovratna sredstva

Izobrazno - informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za koje se dodjeljuju bespovratna EU sredstva, među ostalim, uključuju letke, brošure i plakate za sprječavanje nastanka otpada, odgovorno postupanje s otpadom, odvojeno sakupljanje otpada, ponovnu uporabu predmeta, kompostiranje. Također, među aktivnostima koje se sufinanciraju su i specijalizirane radijske i TV emisije o gospodarenju otpadom, uspostavljanje mrežnih stranica o gospodarenju otpadom gradova i općina ili nadogradnju postojećih stranica JLS-a sadržajima vezano uz održivo gospodarenje otpadom, javne i edukacijske tribine za građane, informativno-obrazovni materijali, radionice, kostimirani igrokazi i predstavi za predškolsku i školsku djecu o održivom gospodarenju otpadom; izrada aplikacija za održivo gospodarenje otpadom za pametne telefone i slično.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA NA CESTAMA:...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program