Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO&FOTO] Okupili se nakon 50 godina! Bila je to prava fešta!


Nakon pedeset godina od završetka osnovne škole, u Područnoj školi Druškovec u Humu na Sutli, okupila se vesela generacija učenika kako bi proslavili ovaj lijepi jubilej.

Na ovoj posebnoj obljetnici okupilo se petnaestak učenika, kao i njihov razrednik Branko Flegar te učitelj biologije i kemije Stjepan Krklec.

-Osmi razred završili smo 1973. U razredu nas je bilo 30, troje više nije među nama. Neki su tu domaći pa se često viđamo, ali ima i onih koji su odselili u Zagreb ili Sloveniju, pa se nismo vidjeli godinama – ispričao nam je organizator ove obljetnice Josip Humski.

Dodao je i kako su slično okupljanje imali za 35. obljetnicu, a prisjetio se i činjenice kako je Područnu školu tada pohađao velik broj učenika, od 1. do 8. razreda, dok je sada svega 17 učenika u cijeloj školi, do 4. razreda, viši razredi pohađaju se u matičnoj Osnovnoj školi Viktora Kovačića.

Ovom su prigodom održali i sat razrednika.

Svojih se učenika i dogodovština prisjetio i razrednik Branko Flegar, koji je sa sobom ponio i imenik. – Bila mi je to prva generacija, stoga sam danas jako emotivan. Prepoznao sam ih sve, možda se nisam odmah sjetio svih imena, ali prepoznao sam ih. Drugačija su onda bila vremena, bilo je 40 učenika u razredu! – rekao je razrednik.

Školski imenik posebno mu je probudio sjećanja. – Jao meni, ima tu svašta! – našalio se, a onda dodao: - Čak se sjećam i onih koji su napustili školu, nije ih svih 40 završilo osnovnu školu. Završilo ih je 30. Nažalost, ražalostilo me što troje njih više nije među nama, preminuli su. Žao mi je i da se nije okupilo više učenika. No, svejedno, vrlo sam sretan i emotivan, čast mi je i zadovoljstvo što smo se sreli nakon 50 godina! – rekao je razrednik Flegar.

Nakon sata razrednika, gdje su se okupljeni prisjetili dogodovština iz škole, razmijenili neke stare fotografije, ali i predstavili svoj životni put nakon završetka škole, uslijedila je fešta uz dobru gozbu i glazbu – 50 godina ipak treba proslaviti onak' kak' spada!

 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook