Prethodni članak
Sljedeći članak

U Humu na Sutli 19. županijska manifestacija ‘Advent u Zagorju’ humanitarnog karaktera

Ovogodišnja prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi „Onkološki pacijent“ iz Huma na Sutli


Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, DPK „Zeleni bregi“ Pregrada i Udruga „Onkološki pacijent“ iz Huma na Sutli, uoči prvog dana Adventa organiziraju 19. županijsku manifestaciju „Advent u Zagorju“, uz obred paljenja prve županijske adventske svijeće.

Prva svijeća već tradicionalno zapaljena je u Humu na Sutli, a ovogodišnja prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi „Onkološki pacijent“ iz Huma na Sutli. Upotrijebit će se za pokretanje edukativne medijske kampanje pod nazivom „Rak nije mrak“, što uključuje edukativne radio-emisije i tiskane objave o malignim bolestima i njihovim posljedicama na obitelj i društvo u cjelini, te kako smanjiti rizik od ove pošasti modernog vremena.

- Naši adventi su uvijek bili humanitarnog karaktera. Udruga okuplja 20 – ak članova, pomažemo oboljelima i članovima obitelji i pružamo im podršku. I kroz ovu kampanju ‘Rak nije mrak’ pokušat ćemo ljudima približiti situaciju i pokušati ih educirati kako prepoznati simptome, kako se liječiti i međusobno si pomoći. Svake godine imamo druge partnere u toj priči, a danas je ovdje velik broj izvođača – rekla je Đurđa Mesarić, predsjednica Udruge Onkološki pacijent.

U ovogodišnjem kulturno-umjetničkom programu u kinodvorani u Humu na Sutli, nastupili su Pjevački zbor KUD-a Ilirci, Krapina, Ženska vokalna skupina Lire, Đurmanec, Pjevački zbor KUD-a Rikard Jorgovanić, Ženski vokalni ansambl Sotelia, Kristina Tepeš, te Karla i Lora Miklaužić. Svečanosti je prisustvovao i izaslanik župana, Mario Lupinjak.

Načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša rekao je da je ova manifestacija krenula upravo iz Huma na Sutli, zahvaljujući prvenstveno Đurđi Mesarić. - Priča se proširila na županijsku razinu i danas se ostavaruje kao projekt županijskog adventa. Interes za ovu manifestaciju je velik – rekao je Jutriša.

Adventski vijenac blagoslovio je vlč. Damir Ivanek, a prvu adventsku svijeću zajednički su upalili onkološka pacijentica Anita Miklaužić i Mario Lupinjak. Na kraju svečanosti načelnik Općine Jutriša uručio je Đurđi Mesarić humanitarni prilog od 3000 eura za projekt. Sve to ne bi bilo moguće bez financijske pomoći Krapinsko – zagorske županije, Općine Hum na Sutli, poslovnih subjekata Vetropack Straže, OMCO Croatia, BDF Servisa te Kostelprometa iz Pregrade, istaknuto je na svečanosti.

 

 

 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook