Prethodni članak
Sljedeći članak

Cjelodnevni aktivan boravak u Parku prirode Papuk

Projekt ''Obitelj i ja u njoj''


U sklopu projekta ''Obitelj i ja u njoj'', u subotu je organiziran cjelodnevni aktivan boravak u Parku prirode Papuk za ranije uključene sudionike u projektnim aktivnostima. Počevši s vrhunskom zabavom u Adrenalinskom parku Duboka te potom prvim obrokom u restoranu ''Čiča Mata'', sudionici su kroz ovo druženje istražili Grofovu poučnu stazu na Jankovcu uz stručno vodstvo. Po igri u zabavnom parku na Papuku, slijedio je drugi obrok - ručak u Planinarskom domu Jankovac. Umorna, no sita i zadovoljna, ova je družina krenula svojim kućama.

Aktivan boravak u prirodi najbolje je vrijeme za druženje djece i očeva te onih koji se u toj ulozi nalaze. Tom prilikom djeca ispituju svoje granice te istražuju svijet, a očevi dobivaju priliku provesti vrijeme s djecom kroz aktivnosti osmišljene u prirodnom okruženju. Tako se stvara prostor za kvalitetnu zajedničku igru i stvaranje boljeg međusobnog odnosa u zdravom i prirodnom okružju. Potaknuti primjerom, ovi će sudionici osnaženi naučenim, biti motivirani za samostalno organiziranje ovakvih i sličnih boravaka u prirodi što posljedično stvara dobrobit za obiteljsku klimu i odnose u obitelji.

Projekt ''Obitelj i ja u njoj'', projekt potpore roditeljstvu sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, uspješno se privodi svom kraju. Završna konferencija, kao posljednja projektna aktivnosti, održat će se ove srijede, 27. travnja s početkom u 16 sati u maloj dvorani Općine Hum na Sutli. Pozivaju se sudionici i akteri svih projektnih aktivnosti na posljednje druženje.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook