Prethodni članak
Sljedeći članak

Selekcija za izbor predstavnika na 61. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, evo tko ide u Vodice

Štafetu predstavnika na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera ove su godine Humčani predali Zabočanima, pa će tako Krapinsko-zagorsku županiju predstavljati Dramska udruga „KAJ“


listopada u velikoj dvorani Općine Hum na Sutli održana Selekcija za izbor predstavnika Krapinsko-zagorske županije na 61. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama. Ovogodišnja je selekcija također održana bez publike, odnosno zatvorenog tipa, ali pod budnim okom selektora kazališnog kritičara Igora Ružića. Pa unatoč tome što je doba korone uvelike narušilo rad amaterskog kazališta i natjeralo mnoge na prestanak aktivnosti, za sudjelovanje u selekciji su se ipak prijavile kazališne družine koje i dalje uspješno djeluju. Pogledane su 3 predstave; „Tako ljudi govore“ i „Do 2“ Dramske udruge „KAJ“ iz Zaboka te „Ko te gre, te gre“ Humskog amaterskog kazališta, dramske sekcije KUD-a Rikarda Jorgovanića iz Huma na Sutli.

Štafetu predstavnika na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera ove su godine Humčani predali Zabočanima, pa će tako Krapinsko-zagorsku županiju predstavljati Dramska udruga „KAJ“ s najuspješnijom predstavom u cjelini – predstavom „Do 2“ (tekst i režija: Đurđica Seleš). Osim priznanja za najbolju predstavu u cjelini, selektor je podijelio i preostala priznanja. Priznanje za najbolji dramski tekst pripalo je Sari Kolar, a priznanje za najbolje redateljsko ostvarenje Đurđici Seleš. Priznanje za najbolju glavnu žensku ulogu ove selekcije odnijela je Đurđica Seleš, priznanje za najbolju glavnu mušku ulogu Marijan Bačanek, priznanje za najbolju sporednu žensku ulogu Ivanka Kunović te priznanje za najbolju sporednu mušku ulogu Bruno Očko. Priznanja za najbolju kostimografiju i scenografiju, ove su godine pripala Dramskoj udruzi „KAJ“.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook