Prethodni članak
Sljedeći članak

Radionica na temu „Samopouzdanje djece i mladih“ u sklopu projekta „Obitelj i ja u njoj“


Treća radionica pod nazivom „Samopouzdanje djece i mladih“ u sklopu projekta „Obitelj i ja u njoj“ održana je protekle srijede, 8. prosinca, u prostoru Općine Hum na Sutli pod vodstvom Laure Albus, mag. soc. rada, ispred Obiteljskog centra Krapina.

Unatoč tome što je ovaj cjelokupan projekt podrške roditeljstvu najvećim dijelom usmjeren na poticanje očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu, radionica o samopouzdanju bila je primjenjiva na sve članove obitelji, neovisno o spolu, dobi ili ulozi koju osoba nosi. Tako se na ovoj radionici moglo čuti podrobnije o vrstama samopouzdanja, osobinama samopouzdanog i nesamopouzdanog djeteta, utjecaju samopouzdanja na školski uspjeh, kreativnost i odnose s drugim osobama te brojnim načinima pomoći u razvoju i poticanju samopoštovanja i samopouzdanja.


„Samopouzdan čovjek vjeruje kako je sposoban razmišljati, učiti, donositi odluke i rješavati probleme koji se pojave na njegovom životnom putu. On također vjeruje kako ima pravo biti sretan i kako zaslužuje postignuće, uspjeh, prijateljstvo i ljubav. I obično, sve to i postiže.“ poručila je Albus.


O važnosti poticanja samopoštovanja i samopouzdanja djece i mladih od najranijih dana, ne samo kroz obitelj, već i kroz odgojne i obrazovne institucije, složili su se prisutni. Stoga se, osim očeva i onih koji se u toj ulozi nalaze (poočima, djedova, stričeva, ujaka, kumova...) s područja Krapinsko-zagorske županije, na sudjelovanje u preostalim projektnim aktivnostima pozivaju i preostali zainteresirani članovi obitelji, te svi oni koji se u svom radu susreću s djecom.


Sudjelovanje u svim aktivnostima je u potpunosti besplatno, a svi će sudionici po završetku projekta dobiti potvrdu o sudjelovanju. Više o projektu i nadolazećim projektnim aktivnostima može se pronaći na facebook stranici „Obitelj i ja u njoj“.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook