Prethodni članak
Sljedeći članak

PJEŠACI KONAČNO SIGURNIJI: Nema više straha od šlepera, dolazi nogostup

Projekt je vrijedan oko milijun kuna


Općina Hum Sutli u svojim programima već godinama posvećuje posebno pažnju izgradnji i poboljšanju komunalne infrastrukture. Ove godine gradi se ponovno uz državnu cestu DC 207 Lupinjak – Hum na Sutli u naselju Strmec. Riječ je o zasigurno prometno gledano najopterećenijoj cesti na području KZŽ. - Ove godine gradimo nogostup od Rampe prema naselju Strmec u duljini cca 700 metara, kako bismo povećali sigurnost prometa pješaka, a prije svega školske djece i ostalih stanovnika koji će na taj način sigurnije stići do autobusnog stajališta na Rampi - ističe načelnik Zvonko Jutriša.

Sigurniji promet za djecu
Također je značajno reći da će i promet vozila na tom dijelu ceste biti sigurniji jer se na toj dionici poboljšavaju tehnički elementi državne ceste (ispravlja se geometrija ceste – proširuje se). To je prometnica koja vodi do Huma na Sutli, a koji čini trećinu zagorskog gospodarstva, stoga je i izuzetno opterećena kako kamionskim teretom tako i osobnim automobilima. Spomenimo samo jedan detalj koji je iznio načelnik Zvonko Jutriša.- To je najopterećenija državna cesta po kojoj dnevno prođe do 200 šlepera robe što u ulazu, što u izlazu prema gospodarskoj zoni u Humu na Sutli. Uz ovu dionicu se nalaze i dislocirana naselja i sreća je što ovdje još nitko nije ozbiljnije stradao, jer se ljudi voze kao kamikaze – ističe Jutriša.

Potporni zidovi
U toj prvoj fazi do kraja godine bit će uređeno oko 700 metara, a u konačnici 1000 metara nove pješačke staze uz prometnicu koju prati intenzivan teretni i osobni promet. – To je izuzetno ozbiljan i zahtjevan projekt jer se nalazi uz rijeku Sutlu, gdje smo morali raditi i potporne zidove da bi stabilizirani teren kako bi mogli dobiti minimalno potrebnu širinu staze koja jamči sigurnost pješacima i vozačima. Cjelokupni zahvat vrijedan je cca milijun kuna, a nastavit će se i naredne godine – naglasio je načelnik Jutriša. Istaknuo je da se u financiranje navedenog projekta uključilo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU fondova i potpomoglo investiciju sa 400.000 kuna s osnove priznatog brdsko – planinskog statusa. U sufinanciranje su se uključile i Hrvatske ceste kroz asfaltiranje proširenja same ceste, a dogodine očekuju i pomoć kod samog asfaltiranje izgrađene staze.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Večeras od 22:00 do 01:00 sati u tunelu Učka vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, zbog radova. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA A2 Zagreb-Macelj: -do 15.studenog zbog radova sanacije mosta CONEC na 19.+270 u smjeru Zagreba zatvor...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program