Prethodni članak
Sljedeći članak

Održani treći Humski dani glume


U kinodvorani u Humu na Sutli održani su 3. Humski dani glume. Dvije večeri ispunjene humorističnim kazališnim predstavama i mnogobrojnim sitnim iznenađenjima organiziralo je Humsko amatersko kazalište u suradnji s Udrugom Kultokaj.

Ovi su se humski dani glume održali pod motom „2 večeri, 7 glumačkih družina, 7 predstava, pregršt iznenađenja i 100% smijeha!!!“, a ulaz je, kao i proteklih godina, bio besplatan za sve gledatelje. Program je otvorila voditeljica Humskog amaterskog kazališta te koordinatorica Udruge Kultokaj, idejna začetnica humskih dana glume, Sara Kolar, a na pozornici su se pod voditeljskom palicom Ivana Pogačića izmjenjivali kazališni amateri iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije te iz Slovenskog Pečarovca.

Pa su se tako prve večeri 3. Humskih dana glume mogle pogledati 4 humoristične predstave: „Na mene nejte računati“ u izvedbi Dramske Diletantske Družine KUD-a Kaštel Pribislavec, „Studentice“ KUD-a „Lepoglavski pušlek“, „Eva, vura, raj i Adamov kraj“ u izvedbi Dramske sekcije KUD-a „Sv. Jeronim“ Štrigova te predstava „Na poročnem potovanju“ Ljubiteljske gledališke skupine Zgrebaši, TKŠD Pečarovci, dok su se druge večeri mogle pogledati 3 humoristične predstave: „Penzionerska nepravda“ u izvedbi Veselih penzića, dramske sekcije Udruge umirovljenika Hum na Sutli, „Čišćeju je došej kraj“ Dramske sekcije KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec te „Rastava braka“ Dramske udruge „Kaj“ iz Zaboka.

Program je prve večeri bio obogaćen glazbenim izvedbama Lane i Lorene Hlupić uz pratnju oca Ivice te Lore Miklaužić uz brata Dine, a druge su večeri program obogatili Mihael Preglej i Filip Iveković kratkim skečom „Na mostu“, dok je Mihael za sveprisutne izveo nekoliko autorskih recitacija.

Zasigurno najuzbudljivija točka ovih humskih dana glume bila je predstava u izvedbi same publike, koja je bila popraćena gromoglasnim smijehom i pljeskom. Organizatori su ove godine odlučili nagrađivati svoju publiku, pa su se tako obje večeri dijelile majice s logom Humskog amaterskog kazališta.

Organizatori ovogodišnjih 3. Humskih dana glume zahvaljuju se svim sponzorima i pomagačima na nesebičnoj podršci u organizaciji i realizaciji. Zadovoljni dobrom posjećenosti i odazivu publike, organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre kazališne komedije te smjeha i zabave na druženje i iduće godine na 4. Humskim danima glume.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook